Tepsiben sütve, grillezve vagy krumpliba töltve: 8 laktató recept sertéstarjából
A tarja a sertés egyik legfinomabb, legsokoldalúbban felhasználható része. Mutatjuk, mi minden készülhet belőle.

A zsíros, szaftos sertéstarja tökéletes választás grillezéshez, serpenyőben vagy egészben sütésre is, ugyanis nem szárad ki. Könnyen kezelhető, és sokféle fűszerezés áll jól neki. Ha a legfinomabbra szeretnéd készíteni, sütés előtt legalább egy éjszakát, de inkább egy-két napot tartsd fűszeres pácban! Így az ízek lejutnak a belsejéig, és sokkal finomabb lesz a végeredmény. Általában fokhagymával, pirospaprikával, mustárral ízesítik, de érdemes zöldfűszerekkel is kísérletezni.
A magyar konyha is szívesen használja a sertéstarját. Sokféle tájegység hagyományos ételei között szerepel ez a húsrész, és az olyan ikonikus ételek is belőle készülnek, mint a cigánypecsenye. Ha serpenyőben vagy tepsiben készíted, egy kis füstölt szalonna csak még jobban kihozza az ízeit. Arra azonban vigyázz, hogy csak közvetlenül sütés előtt sózd meg.
Sertéstarjából készülő receptek
Ebben a válogatásban sokféle receptet találsz, amelyek mind sertéstarjából készültek. Grillrácson vagy tepsiben, különbözőképpen fűszerezve töltve, szalonnásan: mindenki megtalálja majd a szívéhez legközelebb álló változatot.
A sertés melyik része a dagadó, és melyik a karaj? 8 kérdés a húsokról, amire csak a profik tudják a választ
Aki nem szokott otthon, házilag húst feldolgozni, az néha nem is tudja, melyik hús melyik testrészből készül. Neked megy?
ElolvasomKépek: Getty Images
- húsételek
- sertéstarja
- cigánypecsenye
- labancpecsenye
- grillezett sertéstarja
- mustáros sertéstarja
- Recept