Sertéstarja a körettel együtt sütve: krumpli és répa puhul a hús mellett
A krumplival és répával sült sertéstarja tökéletes vasárnapi ebéd.

Mindig érdemes a köretet együtt sütni a hússal, és ez nincs másképp a krumplival és répával sült sertéstarja esetében sem. A sertéstarja szaftos, zsírosabb húsrész, emiatt nem is szokott sütés közben kiszáradni. Fontos, hogy elkészítés előtt egy éjszakát tartsd fűszeres pácban.
Répával és krumplival sült sertéstarja
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sertéstarja
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg sárgarépa
- 3 teáskanál kakukkfű
- 2 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 teáskanál őrölt kömény
- 1 dl olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockázd fel. Az olajat keverd el a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, az őrölt köménnyel, a sóval és a borssal. Forgasd össze a húst ezzel a páccal, és egy éjszakára tedd a hűtőbe.
Másnap vedd ki a pácból a húst, és serpenyőben, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával piríts rá kérget. Fedd le, és kis lángon a saját levében, vagy ha kell, egy kevés vizet aláöntve párold fél órát.
Közben tisztítsd meg a hagymát, a répát és a krumplit. Szeleteld fel őket, és oszd el egy tepsiben. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. A félig megpárolt húst is tedd mellé, öntsd le a keletkezett szafttal, fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Mennyei, laktató brokkolis csirkecsíkok: kezdőknek is sikerülni fog
A brokkolis csirke pofonegyszerűen összedobható fogás, amit rizzsel vagy krumplival is kínálhatsz.
ElolvasomKép: grandriver / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- héjában sült krumpli