Sertéstarja a körettel együtt sütve: krumpli és répa puhul a hús mellett

A krumplival és répával sült sertéstarja tökéletes vasárnapi ebéd.

Répával és krumplival sült sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig érdemes a köretet együtt sütni a hússal, és ez nincs másképp a krumplival és répával sült sertéstarja esetében sem. A sertéstarja szaftos, zsírosabb húsrész, emiatt nem is szokott sütés közben kiszáradni. Fontos, hogy elkészítés előtt egy éjszakát tartsd fűszeres pácban.

Répával és krumplival sült sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg sertéstarja
  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg sárgarépa
  • 3 teáskanál kakukkfű
  • 2 nagy hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 teáskanál őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel. Az olajat keverd el a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, az őrölt köménnyel, a sóval és a borssal. Forgasd össze a húst ezzel a páccal, és egy éjszakára tedd a hűtőbe.

Másnap vedd ki a pácból a húst, és serpenyőben, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával piríts rá kérget. Fedd le, és kis lángon a saját levében, vagy ha kell, egy kevés vizet aláöntve párold fél órát.

Közben tisztítsd meg a hagymát, a répát és a krumplit. Szeleteld fel őket, és oszd el egy tepsiben. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. A félig megpárolt húst is tedd mellé, öntsd le a keletkezett szafttal,  fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

Mennyei, laktató brokkolis csirkecsíkok: kezdőknek is sikerülni fog

A brokkolis csirke pofonegyszerűen összedobható fogás, amit rizzsel vagy krumplival is kínálhatsz.

Elolvasom

Kép: grandriver / Getty Images

Ezt is szeretjük