Étel nem kerülhet kukába: 7 szuper megoldás a maradék rizs, krumpli, kenyér felhasználására
Sem a rizs, sem a krumpli nem veszik kárba, ha ezeket a recepteket kipróbálod.

GettyImages-916000818 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs olyan konyha, ahol mindig sikerül eltalálni a készített vagy vásárolt ételek mennyiségét, így óhatatlanul kimarad valamennyi étel. Ennivaló azonban nem köthet ki a szemetes kukában.

Egyfelől az élelmiszerpazarlás globális problémát jelent, amit fontos lenne megfékezni, másfelől pedig napjainkban a rezsiemelkedés, az adókat érintő változások, illetve az egekbe szökő infláció miatt rengeteg háztartás büdzséje válik egyre szűkösebbé, így aztán minden falat ételt, azaz minden forintot meg kell fogni. Jó tudni, hogy ami kimaradt, az nagyszerűen felhasználható új fogásokhoz. Csak egy kis ötletesség kell, és néhány praktikus recept.

Ötletek maradék ételek felhasználására

Ha kimarad némi főtt krumpli, főtt rizs, vagy félő, hogy megromlik a kenyér, ezeket izgalmas, új ételek formájában lehet újragondolni. A következőkben ezekre adunk néhány ötletet, és linkeket a pontos receptekhez.

Receptek maradék főtt rizshez

Bundás golyók - Ha kimaradt némi főtt rizs, akkor készíthetsz belőle ínycsiklandó bundás golyókat. Néhány tojás, zsemlemorzsa, kukorica és sajt kell hozzá. A rizst a tojással és a morzsával, valamint reszelt sajttal kell összekeverni, majd golyókat gyúrni a masszából, és panírban kisütni. A pontos receptet ide kattintva találod meg.

Rizskoch -Ha kimaradt némi főtt rizs, abból rizskoch is készülhet, hiszen annak a legfőbb alapanyaga éppen ez. Mindössze annyit kell tenned, hogy cukorral, tojással és citromlével, vízzel, tejjel és vajjal, majd a masszát formába öntöd, és megsütöd. Isteni lesz a desszert! Ide kattintva megtalálod a pontos receptet.

Receptek maradék kenyér felhasználásához

Kenyérpuding -Ha nem fogy a kenyér, ne várd meg, amíg megszárad vagy megpenészedik, inkább használd fel egy jó recepthez, amíg fogyasztható. A kenyérpudinghoz alma, mazsola, tej, tojás, tejszín és fűszerek kellenek. Önálló fogásként, süteményként is ehető, vagy leves után is nagyszerű másodikféle. Ide kattintva megtalálod hozzá a pontos receptet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nagyiféle fasírt - Sokan azt gondolják, a fasírthoz csak a szikkadt zsemle a jó, mindeközben kenyérrel is készíthető az étel. Csak tojás, sertéshús, hagyma, fűszerek és zsemlemorzsa kell hozzá. Kattints ide, és megtalálod a pontos, klasszikus receptet.

Ételek maradék főtt krumpliból

Ropogós krumplifasírt -Ha a tegnapi ebédről megmaradt a főtt krumpli, az remekül hasznosítható egy következő ebédhez. A rántott krumplifasírt egy erdélyi étel, amelybe csupán a krumpli, zsemlemorzsa, tojás, liszt, sajt, fokhagyma és fűszerek kellenek. Készítsd el, és az egész család imádni fogja! Ide kattintva megtalálod a receptet.

Burgonyás röszti -Szintén a maradék krumpli születhet újjá a rösztiben, amelyhez hagyma, tojás, liszt, vaj és fűszerek kellenek. Ide kattintva elolvashatod a ropogós finomság pontos receptjét.

Krumplis lekváros gombóc -Végül egy klasszikus finomság, ami szintén elnyeli a kimaradt főtt krumplit. A gombócot kicsik és nagyok egyaránt imádják, és akár isteni desszert is válhat belőle vendégek számára is. A krumplin túl tojás, liszt, zsemlemorzsa, étolaj és só kell bele. A klasszikus, nagymamáktól örökölt krumplis lekváros gombóc receptjéért kattints ide!

Alapanyagok felhasználása

Főzés közben kimaradt a tojás, a prézli vagy a liszt? A következő cikk abban segít, hogyan használhatod fel ezeket az alapanyagokat.

Ezt is szeretjük