Ellenállhatatlan vaníliás, citromos rizskoch: belül szinte krémes

A rizskoch sokkal több, mint menzakaja, a legmenőbb éttermekben is rendelheted. Van azonban néhány bevált trükk, hogy otthon is tényleg mennyei legyen.

rizskoch-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejberizs is finom, a rizskoch, vagyis a rizsfelfújt viszont még annál is sokkal-sokkal jobb. Mindenki imádja, nem túl bonyolult, mégsem biztos, hogy egyszerre tökéletesre sikerül. Akkor az igazi, ha nem száraz, belül szinte krémes, és nem is ázik el a rizs. Kínálhatod lekvárral, csokiöntettel, vaníliasodóval is. 

Vaníliás, citromos rizskoch

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje. Dobj hozzá sót, vaníliás cukrot, majd amikor magába szívja a vizet, részletekben öntsd hozzá a tejet. Főzd puhára körülbelül 20 perc alatt, közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg legalább langyosra hűl.

Dolgozd hozzá a cukrot, a vajat, a tojássárgákat, a citrom levét és héját. Óvatosan forgasd hozzá a fehérjéből vert kemény habot. A masszát öntsd egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénai tálba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
A menzás tejbegrízre is nehéz nemet mondani, csak 10 perc, és már eheted is. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük