Ellenállhatatlan vaníliás, citromos rizskoch: belül szinte krémes
A rizskoch sokkal több, mint menzakaja, a legmenőbb éttermekben is rendelheted. Van azonban néhány bevált trükk, hogy otthon is tényleg mennyei legyen.

rizskoch-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejberizs is finom, a rizskoch, vagyis a rizsfelfújt viszont még annál is sokkal-sokkal jobb. Mindenki imádja, nem túl bonyolult, mégsem biztos, hogy egyszerre tökéletesre sikerül. Akkor az igazi, ha nem száraz, belül szinte krémes, és nem is ázik el a rizs. Kínálhatod lekvárral, csokiöntettel, vaníliasodóval is. 

Vaníliás, citromos rizskoch

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje. Dobj hozzá sót, vaníliás cukrot, majd amikor magába szívja a vizet, részletekben öntsd hozzá a tejet. Főzd puhára körülbelül 20 perc alatt, közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg legalább langyosra hűl.

Dolgozd hozzá a cukrot, a vajat, a tojássárgákat, a citrom levét és héját. Óvatosan forgasd hozzá a fehérjéből vert kemény habot. A masszát öntsd egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénai tálba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
A menzás tejbegrízre is nehéz nemet mondani, csak 10 perc, és már eheted is. 

Ezt is szeretjük