Ellenállhatatlan vaníliás, citromos rizskoch: belül szinte krémes
A rizskoch sokkal több, mint menzakaja, a legmenőbb éttermekben is rendelheted. Van azonban néhány bevált trükk, hogy otthon is tényleg mennyei legyen.

rizskoch-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejberizs is finom, a rizskoch, vagyis a rizsfelfújt viszont még annál is sokkal-sokkal jobb. Mindenki imádja, nem túl bonyolult, mégsem biztos, hogy egyszerre tökéletesre sikerül. Akkor az igazi, ha nem száraz, belül szinte krémes, és nem is ázik el a rizs. Kínálhatod lekvárral, csokiöntettel, vaníliasodóval is. 

Vaníliás, citromos rizskoch

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje. Dobj hozzá sót, vaníliás cukrot, majd amikor magába szívja a vizet, részletekben öntsd hozzá a tejet. Főzd puhára körülbelül 20 perc alatt, közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg legalább langyosra hűl.

Dolgozd hozzá a cukrot, a vajat, a tojássárgákat, a citrom levét és héját. Óvatosan forgasd hozzá a fehérjéből vert kemény habot. A masszát öntsd egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénai tálba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
A menzás tejbegrízre is nehéz nemet mondani, csak 10 perc, és már eheted is. 

Ezt is szeretjük