Csodás lekváros gombóc a nagyi klasszikus krumplis tésztájából
Ha ilyen arányokkal dolgozol, a lekváros gombócok tökéletesek lesznek, és a tészta sem repedezik meg.

Csodás lekváros gombóc a nagyi klasszikus krumplis tésztájából
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lekváros gombóc kiállta az idők próbáját, hisz generációk óta a legtöbb családban ugyanúgy készül. Ha sok tört krumpli marad az előző napról, bátran használd fel a tésztába. Előnye, hogy nem kell pihentetni, mielőtt elkezdesz gombócokat formázni. Ezt a mennyiséget több részletben tudod csak kifőzni.

Lekváros gombóc

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 70 dkg főtt krumpli
  • 30 dkg búzaliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg kemény lekvár
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A meghámozott krumplit kockázd fel, majd sós vízben főzd puhára 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Tedd hozzá a sót, a tojást, és adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Fontos, hogy a tészta rugalmas legyen. Rakd át lisztezett felületre, majd nyújtsd ki fél centi vékonyra. Vágj belőle körülbelül 10x10 centis négyzeteket, és mindegyik közepére rakj lekvárt. A tészta négy sarkát összefogva formálj gombócokat. Ügyelj arra, hogy ne szakadjon szét, vagy ne lyukadjon ki.
 

Tedd a gombócokat forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljönnek a víz tetejére, főzd még egy-két percig. Szűrd le, pakold át az olajon megpirított zsemlemorzsába, majd forgasd meg benne a gombócokat. Tálaláskor szórd meg porcukorral!

Ezt is szeretjük