Ratatouille

Így készül a franciák lecsója

Ha szereted a zöldségeket, akkor biztos, hogy nagy kedvenc lesz a francia rakottas. Szőrösszívű ételkritikusok is odavannak érte.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ratatouille a mi lecsónkra hasonlít, nem véletlenül választották filmcímnek ezt a fordítók a konyhai virtuóz patkányról szóló rajzfilmnek.

Ha kirándulást tennél a francia konyha világába, viszont nem akarsz bonyolult receptekkel bűvészkedni, akkor próbáld ki ezt a vegyes zöldséget.

Ratatouille


Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • fél kg paradicsom
  • 2 fej közepes hagyma
  • 2 közepes cukkini
  • 1 közepes padlizsán
  • 1-1 közepes, piros és zöld húsú paprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg vegyes zöldfűszer
  • 10 dkg cheddar sajt
  • só és bors

Vágd fel a hagymát, aprítsd fel a zöldségeket: a paprikát csíkokra, a padlizsánt apró kockákra, a cukkinit vékony karikákra. A hagymát és a paprikát tedd egy lábosba a sűrített paradicsommal. Ízesítsd sóval, borssal és a zöldfűszerrel, majd 10 percig párold fedő alatt. Időnként kevergesd meg.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, majd fedő nélkül párold újabb 10 percig. Gyakran keverd meg. A nagy kockákra vágott burgonyát egy másik edényben, annyi vízzel, amennyi épp ellepi, főzd puhára. Majd öntsd le róla a vizet. Töltsd egy sütőedénybe a párolt zöldséget. A tetején egyenletesen oszlasd el a főtt burgonyát. Szórd meg reszelt sajttal, és közepesen meleg grillsütőben süsd öt percig. Ha aranybarnára pirult a sajt, és rotyog a leve, tálalhatod.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

grill
  • zöldség
  • saláták, zöldséges ételek

Kalóriaszegény, laktató tepsis zöldség

rakott zoldsegke
  • paradicsom
  • zöldség

Háromzöldséges rakottas

Ezt is szeretjük