Ratatouille
Ha szereted a zöldségeket, akkor biztos, hogy nagy kedvenc lesz a francia rakottas. Szőrösszívű ételkritikusok is odavannak érte.
A ratatouille a mi lecsónkra hasonlít, nem véletlenül választották filmcímnek ezt a fordítók a konyhai virtuóz patkányról szóló rajzfilmnek.
Ha kirándulást tennél a francia konyha világába, viszont nem akarsz bonyolult receptekkel bűvészkedni, akkor próbáld ki ezt a vegyes zöldséget.
Ratatouille
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- fél kg paradicsom
- 2 fej közepes hagyma
- 2 közepes cukkini
- 1 közepes padlizsán
- 1-1 közepes, piros és zöld húsú paprika
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 köteg vegyes zöldfűszer
- 10 dkg cheddar sajt
- só és bors
Vágd fel a hagymát, aprítsd fel a zöldségeket: a paprikát csíkokra, a padlizsánt apró kockákra, a cukkinit vékony karikákra. A hagymát és a paprikát tedd egy lábosba a sűrített paradicsommal. Ízesítsd sóval, borssal és a zöldfűszerrel, majd 10 percig párold fedő alatt. Időnként kevergesd meg.
Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, majd fedő nélkül párold újabb 10 percig. Gyakran keverd meg. A nagy kockákra vágott burgonyát egy másik edényben, annyi vízzel, amennyi épp ellepi, főzd puhára. Majd öntsd le róla a vizet. Töltsd egy sütőedénybe a párolt zöldséget. A tetején egyenletesen oszlasd el a főtt burgonyát. Szórd meg reszelt sajttal, és közepesen meleg grillsütőben süsd öt percig. Ha aranybarnára pirult a sajt, és rotyog a leve, tálalhatod.
OLVASD EL EZT IS!

- zöldség
- saláták, zöldséges ételek
Kalóriaszegény, laktató tepsis zöldség

- paradicsom
- zöldség
Háromzöldséges rakottas

- sajt
- paradicsom