4 mennyei rakott tészta
A rakott tészták magasan vezetnek a variálhatóság nem létező versenyében, hiszen bármit felhasználhatsz hozzájuk, amihez épp kedved van.
A rakott tészták gyorsan megvannak, hiszen a tészta kifőzése közben elő tudod készíteni a többi hozzávalót, és a sütőben már csak az ízeknek kell összeérniük.
A tésztához pedig minden megy, úgyhogy az otthon található élelmiszerekből is egy remek vacsorát tudsz elkészíteni.
Sonkás-kolbászos rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 1 nagy pohár tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg sonka
- 20 dkg kolbász
- sajt
- só
- bors
- ételízesítő
- olaj
A tésztát sós, olajos vízben főzd ki, majd szűrd le. A felkarikázott kolbászt a felcsíkozott sonkával kevés olajon futtasd meg egy serpenyőben, és add hozzá az apróra vágott hagymát.
A fűszereket keverd bele a tejfölbe, majd öntsd rá a hagymás húsokra. A szószt keverd össze a tésztával, és öntsd egy vékonyan kiolajozott jénaiba, majd szórd meg reszelt sajttal. Ez ízlés szerint lehet trappista vagy parmezán. Körülbelül 180 fokon, 10-15 percig süsd.
Hortobágyi rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros kockatészta
- 1 nagy fej hagyma
- 30-40 dkg darált hús
- 2-3 dl tejföl
- liszt
- pirospaprika
- só
- olaj
A hortobágyi palacsinta leegyszerűsített változata. Főzd ki a tésztát. Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, add hozzá a darált húst. Szórd meg pirospaprikával, sóval, és fedő alatt hagyd megpuhulni. Ha elég levet engedett, akkor nem kell pótolnod vízzel. Ha kész, akkor a tejfölből és a lisztből készített habarással habard be. Keverd össze a tésztával, a tetejét vakold be tejföllel, és egy jénaiban süsd ki. Ha kis színt kapott a tejföl, akkor kész is.
Mozzarellás rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg orsótészta
- 40-50 dkg darált hús
- 1-2 bivaly mozzarella, ízlés szerint
- 4 paradicsom
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- kevés paradicsomlé
- 1 nagy pohár tejföl
- 4 tojás
- pirospaprika
- ételízesítő
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- olaj
Főzd ki a tésztát. Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezd pirospaprikával, majd kevés paradicsomlével keverd simára. Ehhez add hozzá a darált húst. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval és ételízesítővel, majd főzd készre. A meghámozott paradicsomokat karikázd föl. A mozzarellát is vágd vékony szeletekre. A tejfölt a tojásokkal keverd össze, sózd meg. Rétegezd jénaiba a tésztát, a húst, a paradicsomot, a mozzarellát, majd szórd meg bazsalikommal. Legfelülre mozzarella kerüljön. Öntsd rá a tojásos tejfölt. Lefedve körülbelül 20 percig, majd fedő nélkül is ugyanennyi ideig süsd 180 fokon.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gombás-kelbimbós rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros kockatészta
- 1 doboz csiperke
- fél zacskó mirelit kelbimbó
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- tárkony
- ételízesítő
- sajt
- vaj
A tésztát főzd ki. A megtisztított, felszeletelt gombát kevés vajon futtasd meg, add hozzá a kelbimbót, és fűszerezd. Addig kevergesd, amíg minden zöldség puha nem lesz. Rétegezz kivajazott jénaiba egy sor tésztát, egy sor zöldséget, majd megint egy sor tésztát és egy sor zöldséget. A tetejét kend meg tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. Ehelyett besamelt is készíthetsz. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készül el.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom