4 mennyei rakott tészta

A rakott tészták magasan vezetnek a variálhatóság nem létező versenyében, hiszen bármit felhasználhatsz hozzájuk, amihez épp kedved van.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott tészták gyorsan megvannak, hiszen a tészta kifőzése közben elő tudod készíteni a többi hozzávalót, és a sütőben már csak az ízeknek kell összeérniük.

A tésztához pedig minden megy, úgyhogy az otthon található élelmiszerekből is egy remek vacsorát tudsz elkészíteni.

Sonkás-kolbászos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg kolbász
  • sajt
  • bors
  • ételízesítő
  • olaj

A tésztát sós, olajos vízben főzd ki, majd szűrd le. A felkarikázott kolbászt a felcsíkozott sonkával kevés olajon futtasd meg egy serpenyőben, és add hozzá az apróra vágott hagymát.

A fűszereket keverd bele a tejfölbe, majd öntsd rá a hagymás húsokra. A szószt keverd össze a tésztával, és öntsd egy vékonyan kiolajozott jénaiba, majd szórd meg reszelt sajttal. Ez ízlés szerint lehet trappista vagy parmezán. Körülbelül 180 fokon, 10-15 percig süsd.

Hortobágyi rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros kockatészta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 30-40 dkg darált hús
  • 2-3 dl tejföl
  • liszt
  • pirospaprika
  • olaj

A hortobágyi palacsinta leegyszerűsített változata. Főzd ki a tésztát. Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, add hozzá a darált húst. Szórd meg pirospaprikával, sóval, és fedő alatt hagyd megpuhulni. Ha elég levet engedett, akkor nem kell pótolnod vízzel. Ha kész, akkor a tejfölből és a lisztből készített habarással habard be. Keverd össze a tésztával, a tetejét vakold be tejföllel, és egy jénaiban süsd ki. Ha kis színt kapott a tejföl, akkor kész is.

Mozzarellás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg orsótészta
  • 40-50 dkg darált hús
  • 1-2 bivaly mozzarella, ízlés szerint
  • 4 paradicsom
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • kevés paradicsomlé
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 tojás
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olaj

Főzd ki a tésztát. Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezd pirospaprikával, majd kevés paradicsomlével keverd simára. Ehhez add hozzá a darált húst. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval és ételízesítővel, majd főzd készre. A meghámozott paradicsomokat karikázd föl. A mozzarellát is vágd vékony szeletekre. A tejfölt a tojásokkal keverd össze, sózd meg. Rétegezd jénaiba a tésztát, a húst, a paradicsomot, a mozzarellát, majd szórd meg bazsalikommal. Legfelülre mozzarella kerüljön. Öntsd rá a tojásos tejfölt. Lefedve körülbelül 20 percig, majd fedő nélkül is ugyanennyi ideig süsd 180 fokon.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gombás-kelbimbós rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros kockatészta
  • 1 doboz csiperke
  • fél zacskó mirelit kelbimbó
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors
  • tárkony
  • ételízesítő
  • sajt
  • vaj

A tésztát főzd ki. A megtisztított, felszeletelt gombát kevés vajon futtasd meg, add hozzá a kelbimbót, és fűszerezd. Addig kevergesd, amíg minden zöldség puha nem lesz. Rétegezz kivajazott jénaiba egy sor tésztát, egy sor zöldséget, majd megint egy sor tésztát és egy sor zöldséget. A tetejét kend meg tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. Ehelyett besamelt is készíthetsz. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készül el.

Ezt is szeretjük