Mit kezdj egy szelet marhahússal?
Kiszárad? Kemény lesz, mint a cipőtalp, de legalább íztelen? Ezekkel biztosan nem fogsz mellé!
A marhahúsból készült fogások egyik alapvetése, hogy csak akkor érdemes ezzel a kérdéssel foglalkoznod, ha sikerült jó minőségű húsra szert tenned, ha ez megvan, akkor már nagy gond nem lehet.
Friss salátával, jól sikerült krumplipürével tálalva a legjobbak.
Hagymás rostélyos
Hozzávalók:
- 4 szép szelet hátszín vagy rostélyos
- ízlés szerint mustár - 2-3 evőkanálnyi bőven elég
- só, frissen őrölt bors
- 1-2 fej hagyma
- liszt a hagymák panírozásához
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
35 perc + a pácolás ideje.
Elkészítés menete:
Az igazán finom marhahúst nem kell agyonfűszerezni, hiszen maga az alapanyag olyan ízletes, hogy hiba volna azt elnyomni. A húsokat nagyon finoman ütögesd meg a klopfolóval, majd ejts oldalukon néhány félcentis vágást, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.
Ezután őrölj rájuk friss borsot, és kend meg egyik oldalukat egy kis mustárral és olajjal, majd egy dobozban tedd el őket pácolódni. Amikor letelt az erre szánt idő, először a hagymákat forgasd meg lisztben, majd bő olajban süsd őket ropogósra, aztán szűrd le az olajukat, és egy vékony rétegnyiben süsd mindkét oldalukat négy-öt percig közepes lángon, majd tálald.
Marhasült sütőben
Hozzávalók:
- 1 kilónyi szép marhacomb
- zöldfűszerek - oregánó, kakukkfű, bazsalikom - ízlés szerint
- só, frissen őrölt bors
- egy jó diónyi vaj
- olaj
Elkészítés ideje:
Hét óra.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Elkészítés menete:
Igen, nem tévedés, ez egy borzasztó lassan elkészülő étel, ám az íze felülmúlhatatlan.
A húst tisztogasd meg alaposan, majd a fűszereket keverd el a vajjal, és kenegesd be ezzel mindenhol jó alaposan. Ezután fedd le, és hagyd egy éjjelt állni. Ha letelt ez az idő, vékony olajon egy serpenyőben pirítsd fehérre a hús minden oldalát. Aztán egy tűzálló edénybe állítsd be, öntsd rá a serpenyőben keletkezett szaftot, és 90 fokra előmelegített sütőben süsd öt-hat órán át. Amint ez letelt, zárd el a tűzhelyet, várj egy fél órát, majd fogyaszd el a zamatos fogást.
Klasszikus steak
Hozzávalók:
- 2 szép, vastag szelet marhahús - ez lehet vesepecsenye, de comb vagy karaj is, amiből sikerült szépet szerezni
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A legegyszerűbb ételek gyakran a legfinomabbak is. Így van ez a steakkel is, amit roppant könnyű elrontani, de tökéletesre sütni sem nehéz.
Végy egy serpenyőt, rakd a tűzhelyre, forrósíts benne nagyon vékony réteg olajat, majd ha már egészen forró, tedd rá a húst. Pirítsd minden - ez négy! - oldalát másfél-másfél percig. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és amikor letelt a serpenyős sütés ideje, tűzálló tálban még dugd be nyolc percre. Fűszerezni csak utólag kell, így biztosan megmarad a hús zamatának minden fontosabb része.
Isteni köretek a lakoma mellé
Változatosak és ínycsiklandóak.
OLVASD EL EZT IS!
- zöldség
- sárgarépa
Így készül a csontleves
- paprika
- paradicsom
Így készítsd a borsós tokányt!
- paprika
- fokhagyma