Mit kezdj egy szelet marhahússal?
3 jól bevált recept, tippekkel
Kiszárad? Kemény lesz, mint a cipőtalp, de legalább íztelen? Ezekkel biztosan nem fogsz mellé!

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A marhahúsból készült fogások egyik alapvetése, hogy csak akkor érdemes ezzel a kérdéssel foglalkoznod, ha sikerült jó minőségű húsra szert tenned, ha ez megvan, akkor már nagy gond nem lehet.

Friss salátával, jól sikerült krumplipürével tálalva a legjobbak.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 4 szép szelet hátszín vagy rostélyos
  • ízlés szerint mustár - 2-3 evőkanálnyi bőven elég
  • só, frissen őrölt bors
  • 1-2 fej hagyma
  • liszt a hagymák panírozásához
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

35 perc + a pácolás ideje.

Elkészítés menete:

Az igazán finom marhahúst nem kell agyonfűszerezni, hiszen maga az alapanyag olyan ízletes, hogy hiba volna azt elnyomni. A húsokat nagyon finoman ütögesd meg a klopfolóval, majd ejts oldalukon néhány félcentis vágást, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.

Ezután őrölj rájuk friss borsot, és kend meg egyik oldalukat egy kis mustárral és olajjal, majd egy dobozban tedd el őket pácolódni. Amikor letelt az erre szánt idő, először a hagymákat forgasd meg lisztben, majd bő olajban süsd őket ropogósra, aztán szűrd le az olajukat, és egy vékony rétegnyiben süsd mindkét oldalukat négy-öt percig közepes lángon, majd tálald.

Marhasült sütőben

Hozzávalók:

  • 1 kilónyi szép marhacomb
  • zöldfűszerek - oregánó, kakukkfű, bazsalikom - ízlés szerint
  • só, frissen őrölt bors
  • egy jó diónyi vaj
  • olaj

Elkészítés ideje:

Hét óra.

Elkészítés menete:

Igen, nem tévedés, ez egy borzasztó lassan elkészülő étel, ám az íze felülmúlhatatlan.

A húst tisztogasd meg alaposan, majd a fűszereket keverd el a vajjal, és kenegesd be ezzel mindenhol jó alaposan. Ezután fedd le, és hagyd egy éjjelt állni. Ha letelt ez az idő, vékony olajon egy serpenyőben pirítsd fehérre a hús minden oldalát. Aztán egy tűzálló edénybe állítsd be, öntsd rá a serpenyőben keletkezett szaftot, és 90 fokra előmelegített sütőben süsd öt-hat órán át. Amint ez letelt, zárd el a tűzhelyet, várj egy fél órát, majd fogyaszd el a zamatos fogást. 

Klasszikus steak

Hozzávalók:

  • 2 szép, vastag szelet marhahús  - ez lehet vesepecsenye, de comb vagy karaj is, amiből sikerült szépet szerezni
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A legegyszerűbb ételek gyakran a legfinomabbak is. Így van ez a steakkel is, amit roppant könnyű elrontani, de tökéletesre sütni sem nehéz.

Végy egy serpenyőt, rakd a tűzhelyre, forrósíts benne nagyon vékony réteg olajat, majd ha már egészen forró, tedd rá a húst. Pirítsd minden - ez négy! - oldalát másfél-másfél percig. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és amikor letelt a serpenyős sütés ideje, tűzálló tálban még dugd be nyolc percre. Fűszerezni csak utólag kell, így biztosan megmarad a hús zamatának minden fontosabb része.

Isteni köretek a lakoma mellé

Változatosak és ínycsiklandóak.

OLVASD EL EZT IS!

csontleves lead
  • zöldség
  • sárgarépa

Így készül a csontleves

Ezt is szeretjük