Gyors málnás csokoládéfelfújt
Ha úgy érzed, semmi sem javíthat egy rettenetes napon, hazatérve készíts csokifelfújtat.
Ne riasszon el a vízgőzös készítési mód, ezen kívül minden egyszerűen megy, mint a karikacsapás, és egy idő után már ez sem nagy ördöngösség.
A málna helyett bármilyen más gyümölccsel is gazdagíthatod a felfújtat, akár magvakkal is, hibázni tulajdonképpen nem tudsz.
Málnás csokifelfújt
Hozzávalók:
- 16 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 20 dkg málna
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- 2 tojás
Elkészítés ideje:
35 perc
Elkészítés menete:
Ha van szufléformád, vajazd ki, ha nincs, jó lesz a muffinforma is, vagy bármi, ami ezek valamelyikéhez hasonlít, a lényeg a vajazás. A sütőt melegítsd elő 210 Celsius-fokra, hogy, mire elkészülsz a masszával, már csak be kelljen tolni, és készüljön a csokis finomság. Itt jön a neheze: vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét a vajjal, majd tedd egy kicsit félre. A tojásokat válaszd ketté, és a cukrot a sárgájával keverd simára. A fehérjét verd kemény habbá, majd tedd félre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A csokis masszát add hozzá a sárgájához, majd jöhet bele a málna is, akár egyben, akár félbevágva a szemeket. Végül a kemény habot óvatosan, hogy ne törjön, keverd az egészhez. Ezután mehet a formákba a kész massza. Nagyjából hét perc alatt ideálisra sül, kívül kemény, belül kicsit folyós-ragadós állagú lesz.
Csokoládé mindenek felett!
A legjobb gondűző, melynek senki sem tud ellenállni, és minden süteményhez passzol. Bármikor kedvet kapsz hozzá, nincs más dolgod, csak képgalériánkból ötletet meríteni.
OLVASD EL EZT IS!
- kókusz
- édességek
Jól bevált kókuszgolyórecept
- sütemény
- lekvár