Gyors málnás csokoládéfelfújt

Rosszkedvű estékre

Ha úgy érzed, semmi sem javíthat egy rettenetes napon, hazatérve készíts csokifelfújtat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne riasszon el a vízgőzös készítési mód, ezen kívül minden egyszerűen megy, mint a karikacsapás, és egy idő után már ez sem nagy ördöngösség.

A málna helyett bármilyen más gyümölccsel is gazdagíthatod a felfújtat, akár magvakkal is, hibázni tulajdonképpen nem tudsz.

Málnás csokifelfújt

Hozzávalók:

  • 16 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 20 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 2 tojás

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

Ha van szufléformád, vajazd ki, ha nincs, jó lesz a muffinforma is, vagy bármi, ami ezek valamelyikéhez hasonlít, a lényeg a vajazás. A sütőt melegítsd elő 210 Celsius-fokra, hogy, mire elkészülsz a masszával, már csak be kelljen tolni, és készüljön a csokis finomság. Itt jön a neheze: vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét a vajjal, majd tedd egy kicsit félre. A tojásokat válaszd ketté, és a cukrot a sárgájával keverd simára. A fehérjét verd kemény habbá, majd tedd félre.

A csokis masszát add hozzá a sárgájához, majd jöhet bele a málna is, akár egyben, akár félbevágva a szemeket. Végül a kemény habot óvatosan, hogy ne törjön, keverd az egészhez. Ezután mehet a formákba a kész massza. Nagyjából hét perc alatt ideálisra sül, kívül kemény, belül kicsit folyós-ragadós állagú lesz.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellness-hétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Csokoládé mindenek felett!

A legjobb gondűző, melynek senki sem tud ellenállni, és minden süteményhez passzol. Bármikor kedvet kapsz hozzá, nincs más dolgod, csak képgalériánkból ötletet meríteni.

Csokis sütik minden alkalomra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük