Lencseleves
A babona szerint az új év első napján fogyasztott lencse anyagi fellendülést hoz. Ha szeretnél te is kicsit tömöttebb pénztárcát, próbáld ki receptünket!
A hiedelem úgy tartja, hogy ha január 1-jén lencsét fogyasztasz, akkor nem fogsz semmiben hiányt szenvedni az új évben. Az apró szemű hüvelyest nemcsak főzelék, hanem leves formájában is elkészítheted, ráadásul ez is ugyanolyan egyszerű.
Lencseleves
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 10 dkg füstölt hús
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál liszt
- 1 vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
A lencsét a főzés előtti napon áztasd be. Másnap szűrd át alaposan, tedd fel főni annyi vízben, amennyi jócskán ellepi, és add hozzá a babérlevelet. A füstölt húst darabold fel, és szintén add a leveshez.
A répákat pucold meg, majd amikor a hús elég puha, ezeket is tedd a levesbe. Kevés olajra szórd rá a felaprított hagymát, és dinszteld meg. Hintsd rá a lisztet, szórj rá pirospaprikát, és készíts sötét rántást. Ha minden megfőtt a levesben, keverd hozzá a rántást, főzd fel, végül sózd meg. Tetszésed szerint tejföllel tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- leves
Tejszínes gombakrémleves petrezselyemmel

- leves
- magyaros
Képek és receptek! Magyaros levesek, ahogy a nagyi csinálta

- leves
- ragu