Lencseleves
Főzd meg, hogy gazdag légy
A babona szerint az új év első napján fogyasztott lencse anyagi fellendülést hoz. Ha szeretnél te is kicsit tömöttebb pénztárcát, próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hiedelem úgy tartja, hogy ha január 1-jén lencsét fogyasztasz, akkor nem fogsz semmiben hiányt szenvedni az új évben. Az apró szemű hüvelyest nemcsak főzelék, hanem leves formájában is elkészítheted, ráadásul ez is ugyanolyan egyszerű.

Próbáld ki alábbi receptünket, és döntsd el magad, hogy melyik verzió ízletesebb.

Lencseleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 10 dkg füstölt hús
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika

A lencsét a főzés előtti napon áztasd be. Másnap szűrd át alaposan, tedd fel főni annyi vízben, amennyi jócskán ellepi, és add hozzá  a babérlevelet. A füstölt húst darabold fel, és szintén add a leveshez.

A répákat pucold meg, majd amikor a hús elég puha, ezeket is tedd a levesbe. Kevés olajra szórd rá a felaprított hagymát, és dinszteld meg. Hintsd rá a lisztet, szórj rá pirospaprikát, és készíts sötét rántást. Ha minden megfőtt a levesben, keverd hozzá a rántást, főzd fel, végül sózd meg. Tetszésed szerint tejföllel tálald.

Ezt is szeretjük