Így készül a laskatészta
Mint a legtöbb dolog, a tészta is akkor a legjobb, ha magad készíted, a frissen főtt tésztára bármit tehetsz, isteni lesz.
Tésztát készíteni nem bonyolult, azonban időigényes feladat, viszont a frissen főtt végeredménynél kevés jobb dolog kerülhet a tányérodra. Ha van otthon friss tojás, liszt és egy kis só, már nagy baj nem érhet, próbáld ki most!
A laskatészta tulajdonképpen egy szélesmetélt, még különlegesebbé teheted, ha a tésztába zöldfűszereket, esetleg szárított gombát vagy paradicsomot is keversz.
Laskatészta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 40 dkg liszt
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
110 perc.
Elkészítés menete:
A kimért lisztet tedd egy tálkába, majd üsd a közepébe a négy tojást, adj hozzá fél deci vizet, és keverd homogén masszává. Sóból érzés szerint adj hozzá, de pár csipetnyinél nem nagyon fog kelleni több. Akkor jó a tésztád, ha könnyen formálható, de nem túl lágy, ha nagyon kemény lenne, akkor még egy kis vízzel hígítsd, ha pedig nagyon laza, akkor még adj hozzá egy kis lisztet. Formálj a tésztából egy nagy gombócot, tedd vissza a tálba, fedd le, és hagyd pihenni legalább fél órát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor ez letelt, enyhén lisztezett felületen nyújtsd vékonyra a tésztát, és vágd egységesen széles - körülbelül félcentis - csíkokra.
Ezután tedd a csíkokat egy konyharuhára, vagy a képen látható módon tedd egy hosszabb fakanál szárára, és hagyd őket pihenni egy órát. Amikor ez letelt, forralj enyhén sós vizet, majd pár perc alatt főzd benne készre a tésztát. Pirított szalonnával, túróval elkeverve utolérhetetlenül finom lesz.
Sós sütemények kelt tésztából
A kelt tésztából készült finomságokra képtelenség nemet mondani, te se tedd, inkább készíts belőlük minél többet!
OLVASD EL EZT IS!
- knédli
- só
Így készíts knédlit!
- túró
- mazsola
Rakott túrós tészta vaníliás változatban
- cukor
- nagyi