Lacipecsenye
Ha szereted a kiadós húsokat, akkor a lacipecsenye remek választás. Bár a pácolás időbe telik, a sütés már gyorsan megvan.
A kolbász és a lacipecsenye hozzátartozik a vásározáshoz, a különböző fesztiválokhoz vagy éppen a szombat délelőtti piachoz. De a ropogós sültet otthon is elkészítheted.
Szánj rá egy napot a pácolásra, úgy lesz igazán finom. A receptet elteheted későbbre, amikor már grillezni lehet.
Lacipecsenye
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- olaj
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- késhegynyi őrölt bors
- 1 gerezd tört fokhagyma
Szeleteld fel a húst úgy, hogy a csontja benne maradjon. Vagdosd be a húst, dörzsöld be az őrölt borssal, és érleld egy-két napig a hűtőszekrényben. Tedd a hússzeleteket tálba, és rakd sütőbe.
Keverd össze az olajat fűszerpaprikával, sóval és tört fokhagymával. Sütés közben ezzel kenegesd a pecsenyét. Káposztasalátával és puha kenyérrel fogyaszd.
Így bontsd a húst
Egy igazi háziasszony nem a hentessel csontoztatja ki a húst, hanem maga végzi el a munkát. Nézd meg a videót, és tudd meg, hogyan bontja a húst egy profi.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- sertéshús
Bakonyi borda
- húsételek
- sült
Hagymás rostélyos
- marhahús
- húsételek