Lacipecsenye
Ahogyan a piacon sütik
Ha szereted a kiadós húsokat, akkor a lacipecsenye remek választás. Bár a pácolás időbe telik, a sütés már gyorsan megvan.

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
A kolbász és a lacipecsenye hozzátartozik a vásározáshoz, a különböző fesztiválokhoz vagy éppen a szombat délelőtti piachoz. De a ropogós sültet otthon is elkészítheted.


Szánj rá egy napot a pácolásra, úgy lesz igazán finom. A receptet elteheted későbbre, amikor már grillezni lehet.
Lacipecsenye
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- olaj
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- késhegynyi őrölt bors
- 1 gerezd tört fokhagyma
Szeleteld fel a húst úgy, hogy a csontja benne maradjon. Vagdosd be a húst, dörzsöld be az őrölt borssal, és érleld egy-két napig a hűtőszekrényben. Tedd a hússzeleteket tálba, és rakd sütőbe.
Keverd össze az olajat fűszerpaprikával, sóval és tört fokhagymával. Sütés közben ezzel kenegesd a pecsenyét. Káposztasalátával és puha kenyérrel fogyaszd.
Így bontsd a húst
Egy igazi háziasszony nem a hentessel csontoztatja ki a húst, hanem maga végzi el a munkát. Nézd meg a videót, és tudd meg, hogyan bontja a húst egy profi.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- sertéshús
Bakonyi borda

- húsételek
- sült
Hagymás rostélyos

- marhahús
- húsételek