Lacipecsenye
Ahogyan a piacon sütik
Ha szereted a kiadós húsokat, akkor a lacipecsenye remek választás. Bár a pácolás időbe telik, a sütés már gyorsan megvan.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kolbász és a lacipecsenye hozzátartozik a vásározáshoz, a különböző fesztiválokhoz vagy éppen a szombat délelőtti piachoz. De a ropogós sültet otthon is elkészítheted.

Szánj rá egy napot a pácolásra, úgy lesz igazán finom. A receptet elteheted későbbre, amikor már grillezni lehet.

Lacipecsenye

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéskaraj
  • olaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1 gerezd tört fokhagyma

Szeleteld fel a húst úgy, hogy a csontja benne maradjon. Vagdosd be a húst, dörzsöld be az őrölt borssal, és érleld egy-két napig a hűtőszekrényben. Tedd a hússzeleteket tálba, és rakd sütőbe.

Keverd össze az olajat fűszerpaprikával, sóval és tört fokhagymával. Sütés közben ezzel kenegesd a pecsenyét. Káposztasalátával és puha kenyérrel fogyaszd.

Így bontsd a húst

Egy igazi háziasszony nem a hentessel csontoztatja ki a húst, hanem maga végzi el a munkát. Nézd meg a videót, és tudd meg, hogyan bontja a húst egy profi.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

bakonyi1
  • gomba
  • sertéshús

Bakonyi borda

hagymas rostelyos lead
  • húsételek
  • sült

Hagymás rostélyos

Ezt is szeretjük