Klasszikus krumplifőzelék, ahogy a nagyi készíti

Ha egy kellemes, gyorsan összeüthető és olcsó fogásra vágysz, a krumplifőzelék mindig jó megoldás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Főzeléket gyakorlatilag bármiből készíthetsz, ami a kertben terem, az alaprecept nagyjából mindig ugyanaz, nagyot nem téveszthetsz, ha másból is kipróbálod.

A krumpli egész évben beszerezhető és olcsó hozzávaló, így bármikor könnyen használhatod.

Tejfölös krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 pohár tejföl
  • olaj
  • só, bors
  • babérlevél
  • majoránna
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, egy mélyebb edényben, olajon pirítsd üvegesre, majd adj hozzá egy evőkanálnyi pirospaprikát és egy fél deci vizet. Ezután pucold meg a krumplit, vágd kockákra, tedd a serpenyőbe, adj hozzá egy babérlevelet, és szórj rá majoránnát, sót és borsot. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit, és főzd addig, amíg meg nem puhul. Ha már elég puha, sűrítsd be: a tejfölt a liszttel keverd össze, adj hozzá egy kis hideg vizet, és keverd el a már megpuhult krumplival. Még egyszer forrald össze az egészet, és már el is készültél.

Képünk a Delimano Chefs oldaláról származik.

Konyhai praktikák!

Ha még kezdőként mozogsz a konyhában, mutatunk néhány trükköt, amivel hamar profivá válhatsz.

13 súlyos konyhai baki

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

zoldbablead
  • egytálétel
  • zöldbab

Pikáns rakott zöldbab

Ezt is szeretjük