Klasszikus krumplifőzelék, ahogy a nagyi készíti
Ha egy kellemes, gyorsan összeüthető és olcsó fogásra vágysz, a krumplifőzelék mindig jó megoldás.
Főzeléket gyakorlatilag bármiből készíthetsz, ami a kertben terem, az alaprecept nagyjából mindig ugyanaz, nagyot nem téveszthetsz, ha másból is kipróbálod.
A krumpli egész évben beszerezhető és olcsó hozzávaló, így bármikor könnyen használhatod.
Tejfölös krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 1 pohár tejföl
- olaj
- só, bors
- babérlevél
- majoránna
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel, egy mélyebb edényben, olajon pirítsd üvegesre, majd adj hozzá egy evőkanálnyi pirospaprikát és egy fél deci vizet. Ezután pucold meg a krumplit, vágd kockákra, tedd a serpenyőbe, adj hozzá egy babérlevelet, és szórj rá majoránnát, sót és borsot. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit, és főzd addig, amíg meg nem puhul. Ha már elég puha, sűrítsd be: a tejfölt a liszttel keverd össze, adj hozzá egy kis hideg vizet, és keverd el a már megpuhult krumplival. Még egyszer forrald össze az egészet, és már el is készültél.
Képünk a Delimano Chefs oldaláról származik.
Konyhai praktikák!
Ha még kezdőként mozogsz a konyhában, mutatunk néhány trükköt, amivel hamar profivá válhatsz.
OLVASD EL EZT IS!
- fasírt
- sertéshús
Klasszikus nagyiféle fasírt
- egytálétel
- zöldbab
Pikáns rakott zöldbab
- tészta
- krumpli