Klasszikus krumplifőzelék, ahogy a nagyi készíti
Ha egy kellemes, gyorsan összeüthető és olcsó fogásra vágysz, a krumplifőzelék mindig jó megoldás.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

Csak 18 éves, de ő készíti a legszebb nyári ékszereket - Képek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Főzeléket gyakorlatilag bármiből készíthetsz, ami a kertben terem, az alaprecept nagyjából mindig ugyanaz, nagyot nem téveszthetsz, ha másból is kipróbálod.

A krumpli egész évben beszerezhető és olcsó hozzávaló, így bármikor könnyen használhatod.

Tejfölös krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 pohár tejföl
  • olaj
  • só, bors
  • babérlevél
  • majoránna
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, egy mélyebb edényben, olajon pirítsd üvegesre, majd adj hozzá egy evőkanálnyi pirospaprikát és egy fél deci vizet. Ezután pucold meg a krumplit, vágd kockákra, tedd a serpenyőbe, adj hozzá egy babérlevelet, és szórj rá majoránnát, sót és borsot. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit, és főzd addig, amíg meg nem puhul. Ha már elég puha, sűrítsd be: a tejfölt a liszttel keverd össze, adj hozzá egy kis hideg vizet, és keverd el a már megpuhult krumplival. Még egyszer forrald össze az egészet, és már el is készültél.

Képünk a Delimano Chefs oldaláról származik.

Konyhai praktikák!

Ha még kezdőként mozogsz a konyhában, mutatunk néhány trükköt, amivel hamar profivá válhatsz.

OLVASD EL EZT IS!

zoldbablead
  • egytálétel
  • zöldbab

Pikáns rakott zöldbab

Ezt is szeretjük