A Kinder szelet receptje
A messziről felismerhető vigyorgó fiús csomagolás mögött rejlő finomságot mindenki ismeri és szereti. Otthon is elkészítheted.
Az ellenállhatatlan édesség nemcsak csoki formájában, de sütiként is isteni finom, ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni.
A tetejére készíts csokimázat, hogy még finomabb legyen, a krémbe pedig rejts mogyoródarabkákat!
Kinder szelet
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanálnyi méz
- 1 púpozott evőkanálnyi holland kakaópor
- 0,5 dl tej
- 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
- 1-2 evőkanálnyi cukor
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 2 kanálnyi liszt
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Két lábasra lesz szükséged, az alsóba tégy vizet, és helyezd a tűzhelyre, majd gyújts alá, ez adja a gőzt. A másikba tedd a vajat, és helyezd a gőz fölé. Amikor elkezd olvadni, add hozzá a kakaóport, a tojást, a cukrot és a mézet. Egy tálba mérd ki a tésztához kellő lisztet, add hozzá a szódabikarbónát is, majd keverd simára a gőz felett olvasztott keverékkel, a tejet akkor add hozzá, ha kicsit lágyítani kell rajta.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha összeállt, lágy, de nyújtható masszává, akkor jó. Válaszd két egyenlő részre a masszát, nyújtsd ki egységes méretűre őket lisztezett felületen. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a kinyújtott tésztalapokat pedig tedd egy-egy tepsi hátára, majd told be őket a sütőbe.
Amikor megsültek - ez 10-15 perc alatt megtörténik -, vedd ki őket, és tedd félre. Ezek után - vagy közben - készítsd el a krémet. A pudingport készítsd el a cukorral és a tejjel a csomagoláson leírtaknak megfelelően.
A lisztet keverd simára a tejföllel, majd add a kész pudinghoz. A vajat keverd habosra, és ezt is add a keverékhez. Amikor kihűlt kissé az egész, akkor kend meg vele az alsónak szánt lapot, tedd rá a másikat, és már kész is vagy.
A képet és a receptet a receptneked.hu molnaricusss@gmail.com nevű felhasználójától vettük
Az ezerarcú piskótatészta
A hagyományos sütialapból rengeteg édes finomságot készíthetsz.
OLVASD EL EZT IS!
- cukor
- muffin