A Kinder szelet receptje
Készítsd el otthon!
A messziről felismerhető vigyorgó fiús csomagolás mögött rejlő finomságot mindenki ismeri és szereti. Otthon is elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ellenállhatatlan édesség nemcsak csoki formájában, de sütiként is isteni finom, ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

A tetejére készíts csokimázat, hogy még finomabb legyen, a krémbe pedig rejts mogyoródarabkákat!

Kinder szelet

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanálnyi méz
  • 1 púpozott evőkanálnyi holland kakaópor
  • 0,5 dl tej
  • 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanálnyi cukor

A krémhez:

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 2 kanálnyi liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Két lábasra lesz szükséged, az alsóba tégy vizet, és helyezd a tűzhelyre, majd gyújts alá, ez adja a gőzt. A másikba tedd a vajat, és helyezd a gőz fölé. Amikor elkezd olvadni, add hozzá a kakaóport, a tojást, a cukrot és a mézet. Egy tálba mérd ki a tésztához kellő lisztet, add hozzá a szódabikarbónát is, majd keverd simára a gőz felett olvasztott keverékkel, a tejet akkor add hozzá, ha kicsit lágyítani kell rajta.

Ha összeállt, lágy, de nyújtható masszává, akkor jó. Válaszd két egyenlő részre a masszát, nyújtsd ki egységes méretűre őket lisztezett felületen. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a kinyújtott tésztalapokat pedig tedd egy-egy tepsi hátára, majd told be őket a sütőbe.

Amikor megsültek - ez 10-15 perc alatt megtörténik -, vedd ki őket, és tedd félre. Ezek után - vagy közben - készítsd el a krémet. A pudingport készítsd el a cukorral és a tejjel a csomagoláson leírtaknak megfelelően.

A lisztet keverd simára a tejföllel, majd add a kész pudinghoz. A vajat keverd habosra, és ezt is add a keverékhez. Amikor kihűlt kissé az egész, akkor kend meg vele az alsónak szánt lapot, tedd rá a másikat, és már kész is vagy. 

A képet és a receptet a receptneked.hu molnaricusss@gmail.com nevű felhasználójától vettük

Az ezerarcú piskótatészta

A hagyományos sütialapból rengeteg édes finomságot készíthetsz.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük