A Kinder szelet receptje
Készítsd el otthon!
A messziről felismerhető vigyorgó fiús csomagolás mögött rejlő finomságot mindenki ismeri és szereti. Otthon is elkészítheted.
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Szuperfinom reggeli, amitől leapad a kiálló has: elhajtja a vizet, és gyorsítja az emésztést a zöld teás zabkása »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
Az ellenállhatatlan édesség nemcsak csoki formájában, de sütiként is isteni finom, ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni.
A tetejére készíts csokimázat, hogy még finomabb legyen, a krémbe pedig rejts mogyoródarabkákat!
Kinder szelet
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanálnyi méz
- 1 púpozott evőkanálnyi holland kakaópor
- 0,5 dl tej
- 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
- 1-2 evőkanálnyi cukor
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 2 kanálnyi liszt
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Két lábasra lesz szükséged, az alsóba tégy vizet, és helyezd a tűzhelyre, majd gyújts alá, ez adja a gőzt. A másikba tedd a vajat, és helyezd a gőz fölé. Amikor elkezd olvadni, add hozzá a kakaóport, a tojást, a cukrot és a mézet. Egy tálba mérd ki a tésztához kellő lisztet, add hozzá a szódabikarbónát is, majd keverd simára a gőz felett olvasztott keverékkel, a tejet akkor add hozzá, ha kicsit lágyítani kell rajta.
Ha összeállt, lágy, de nyújtható masszává, akkor jó. Válaszd két egyenlő részre a masszát, nyújtsd ki egységes méretűre őket lisztezett felületen. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a kinyújtott tésztalapokat pedig tedd egy-egy tepsi hátára, majd told be őket a sütőbe.
Amikor megsültek - ez 10-15 perc alatt megtörténik -, vedd ki őket, és tedd félre. Ezek után - vagy közben - készítsd el a krémet. A pudingport készítsd el a cukorral és a tejjel a csomagoláson leírtaknak megfelelően.
A lisztet keverd simára a tejföllel, majd add a kész pudinghoz. A vajat keverd habosra, és ezt is add a keverékhez. Amikor kihűlt kissé az egész, akkor kend meg vele az alsónak szánt lapot, tedd rá a másikat, és már kész is vagy.
A képet és a receptet a receptneked.hu molnaricusss@gmail.com nevű felhasználójától vettük
Az ezerarcú piskótatészta
A hagyományos sütialapból rengeteg édes finomságot készíthetsz.