Ízletes húsnyárs: itt a grillszezon
Az itthoni rablóhús török rokona szenzációs finomság, és a grillezős időszak közeledtével jól jön, ha van nálad egy remek recept.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagyobb török büfék kínálatában is megtalálhatod ezt a finomságot, de mint mindig, ebben az esetben is a legjobb az, amit saját kezűleg, a saját ízvilágodnak megfelelően, házilag készítesz.

Variálhatod kedvedre, bármilyen zöldséggel finom lesz, de ha nem kapsz bárányhúst, akkor se csüggedj, csirkéből vagy pulykából is remek.

Sis kebab

Hozzávalók:

  • 80 dkg bárányhús - a legjobb a hátszín
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi római kömény
  • 1 teáskanálnyi fűszerpaprika
  • fél teáskanálnyi koriander
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pár csepp ecet

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tökéletes végeredmény érdekében egy nappal a grillezés előtt pácold be a húsokat. Mosd át alaposan a bárányt, majd kockázd fel és tedd félre. Az ecetet, az olajat, a köményt, a fűszerpaprikát, a koriandert és a tört fokhagymát keverd össze egy edényben. Ebbe a marinádba tedd bele a húst, majd fedd le az egészet, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.

Miután letelt ez az idő, válassz ki néhány szimpatikus zöldséget - kaliforniai paprikát, hagymát, paradicsomot és így tovább -, darabold őket körülbelül egységes méretűre, és egy alkalmas fémrúdra húzgáld fel őket néhány kocka hús társaságában. Grillen süsd nagyjából öt-hét percig minden oldalát, ennyi elég lesz, hogy átsüljön.

Mennyei sültek

Ha kint esik, vagy nincs kedved beizzítani a kerti tűzhelyet, odabent is készíthetsz szenzációs húsételeket, válogass képgalériánkból!

OLVASD EL EZT IS!

tatarbifsztek lead
  • marhahús
  • húsételek

Tatárbifsztek-recept

Ezt is szeretjük