Tatárbifsztek-recept
Így lesz finom
A nyers hús fogyasztásának a gondolatától is kiráz egyeseket a hideg, de te ne légy ilyen, kevés jobb dolog van ennél!

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem tartozik a gazdaságos fogások közé, ráadásul a megfelelő húst sem lehet mindenhol kapni, és ha megvan, akkor is várnod kell vele pár napig, de az íze miatt megéri az utánajárás és az érlelés minden percét.

A húson kívül az egyetlen fix pont az elmaradhatatlan kiegészítő: a friss pirítós, amit szintén csak jó minőségű, finom kenyérből érdemes hozzá készíteni.

Tatár bifsztek

Hozzávalók:

  • 50 dkg bélszín
  • 4 tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg mustár
  • 5 dkg ketchup
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi Worcestershire-szósz
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Nos, az első lépés, miután konzultáltál a henteseddel, és megvan a megfelelő hús, az, hogy vastag csíkokra vágod, majd elteszed a hűtőbe legalább három-négy napra, hogy érlelődjön - előfordulhat, hogy a hentesnél kapsz érlelt húst, kérdezz rá! -, így ezzel elég hamar végeztél. Ha letelt az érlelés időszaka, vagy már nem bírod tovább, mindenképp bifszteket szeretnél, akkor vedd ki a hűtőből, és ha nincs kedved pepecselni vele, daráld le, de az a legjobb, ha egy éles késsel magad aprítod egészen apró kockákra.

Ezután jöhet a fűszerezés, ami olyannyira mindenki saját szája íze szerint kell, hogy történjen, hogy nincs is rá igazán megfelelő recept. A legjobb módszer az, ha ahányan vagytok, annyi személyre kiporciózod a húst, a közepébe ütsz egy tojássárgáját, majd e köré az összes hozzávalót, így mindenki ízlésének megfelelően fogyaszthatja. Az összetevőket még kiegészítheted némi zöldfűszerrel, de egy kis curry is jól áll a bifszteknek. Tehetsz bele kapribogyót is, és ha nincs otthon Worcestershire-szósz, akkor egy kis konyak ugyanúgy jó lesz helyette.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Fűszeres húsok hétköznapokra és ünnepekre

Van egy szép szelet húsod, és nem tudod, mit kezdj vele? Két lépésre vagy a megoldástól: nézz be képgalériánkba, és válaszd ki a neked legjobban tetszőt!

Ezt is szeretjük