Isteni sós piték
Bár az almás pite minden bizonnyal nálatok is nagy kedvenc, ideje túllépned az édes változaton, hogy sós verziókat is kipróbálj.
Ha már szakértője vagy a pitekészítésnek, itt az ideje, hogy valami újdonsággal próbálkozz, és túllépj a megszokott édes, gyümölcsös verziókon. Akár húsosan, akár zöldségesen vagy sajtosan is kipróbálhatod.
Főételként is megállja a helyét, hiszen igazán laktató. Nincs más dolgod, gyúrj be egy adag tésztát, készítsd el a tölteléket, és már mehet is a sütőbe!
Spenótos pite
Hozzávalók a pitéhez:
- 80 ml olívaolaj
- 80 ml tej
- 70 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 1 kis doboz feta sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 mozzarella sajt
- só
- bors
A lisztet a sütőporral, az olajjal, a tojásokkal, a tejjel és a sóval gyúrd össze. Egy órára tedd hűtőbe. A két evőkanálnyi olívaolajat forrósítsd fel, és a felaprított vöröshagymát dinszteld meg benne. Szórd rá a spenótleveleket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha már elég meleg, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni. Keverd bele a tojásokat, a lereszelt mozzarellát, a kockára vágott fetát és a felaprított petrezselymet is. A tésztát vedd egy kisebb és egy nagyobb részre, lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd az utóbbit és egy nagyobb, kivajazott, kilisztezett, kerek tálba fektesd bele. A közepére kanalazd rá a tölteléket, majd fedd be a kisebb tésztával. Előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt süsd készre.
Olaszos húsos pite
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 csomag leveles tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
- 1 tojássárgája
- olívaolaj
- bazsalikom
- oregánó
- só
- bors
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a húst, és amikor megpirult, keverd hozzá a paradicsompürét, valamint ízlésed szerint fűszerezd. A kiolvasztott tésztát nyújtsd ki, és vedd kétfelé. Nyújtsd ki őket, majd az egyiket tedd egy kivajazott tortaformába, és kanalazd rá a tölteléket. Fedd be a másikkal, és a tetejét kend meg tojássárgájával. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Gombás-húsos pite
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál ecet
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg darált hús
- 25 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só
- bors
A vajat morzsold bele a lisztbe, majd a vízzel és az ecettel gyúrd össze. A tésztát tedd egy órára hűtőbe. A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg az olajon. Tedd bele a húst és az apró darabokra vágott gombát. Keverd hozzá a paradicsompürét, fűszerezd ízlésed szerint, és párold meg. A tésztából csípj le egy kisebb darabot, a nagyobbikat pedig nyújtsd ki. Egy kerek forma alját béleld ki vele, és kanalazd rá a tölteléket. A másik darab tésztát is nyújtsd ki, és takard be a pite tetejét. Előmelegített sütőben 20-30 percig süsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sajtos pite
Hozzávalók:
- 25 dkg sajt
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg tehéntúró
- 10 dkg vaj
- 4 dl tejföl
- 4 tojás
- pirospaprika
- őrölt kömény
- só
- őrölt bors
A lisztbe morzsold bele a vajat, és gyúrd össze a túróval, valamint pici sóval. Tedd egy órára hűtőbe. A tejfölt a tojásokkal, a lereszelt sajttal és ízlésed szerint a felsorolt fűszerekkel keverd össze. A tésztát vedd egy kisebb és egy nagyobb részre, és nyújtsd ki őket. A nagyobbikat fektesd egy kerek, tűzálló tálba, úgy, hogy pereme is legyen. Kanalazd rá, és egyenletesen kend szét a sajtos masszát, majd fektesd a tetejére a másik tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- sütemény
Gyors, isteni rácsos sütik
- muffin
- sós sütemény
Sós bögrés sütik tízóraira a gyereknek
- reggeli
- kelt tészta