Isteni sós piték

Spenóttal, hússal, sajttal

Bár az almás pite minden bizonnyal nálatok is nagy kedvenc, ideje túllépned az édes változaton, hogy sós verziókat is kipróbálj.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már szakértője vagy a pitekészítésnek, itt az ideje, hogy valami újdonsággal próbálkozz, és túllépj a megszokott édes, gyümölcsös verziókon. Akár húsosan, akár zöldségesen vagy sajtosan is kipróbálhatod.

13 súlyos konyhai baki

Nézegess képeket!

Elolvasom

Főételként is megállja a helyét, hiszen igazán laktató. Nincs más dolgod, gyúrj be egy adag tésztát, készítsd el a tölteléket, és már mehet is a sütőbe!

Spenótos pite

Hozzávalók a pitéhez:

  • 80 ml olívaolaj
  • 80 ml tej
  • 70 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 1 kis doboz feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mozzarella sajt
  • bors

A lisztet a sütőporral, az olajjal, a tojásokkal, a tejjel és a sóval gyúrd össze. Egy órára tedd hűtőbe. A két evőkanálnyi olívaolajat forrósítsd fel, és a felaprított vöröshagymát dinszteld meg benne. Szórd rá a spenótleveleket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha már elég meleg, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni. Keverd bele a tojásokat, a lereszelt mozzarellát, a kockára vágott fetát és a felaprított petrezselymet is. A tésztát vedd egy kisebb és egy nagyobb részre, lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd az utóbbit és egy nagyobb, kivajazott, kilisztezett, kerek tálba fektesd bele. A közepére kanalazd rá a tölteléket, majd fedd be a kisebb tésztával. Előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt süsd készre.

Olaszos húsos pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
  • 1 tojássárgája
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a húst, és amikor megpirult, keverd hozzá a paradicsompürét, valamint ízlésed szerint fűszerezd. A kiolvasztott tésztát nyújtsd ki, és vedd kétfelé. Nyújtsd ki őket, majd az egyiket tedd egy kivajazott tortaformába, és kanalazd rá a tölteléket. Fedd be a másikkal, és a tetejét kend meg tojássárgájával. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Gombás-húsos pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál ecet

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg darált hús
  • 25 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors

A vajat morzsold bele a lisztbe, majd a vízzel és az ecettel gyúrd össze. A tésztát tedd egy órára hűtőbe. A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg az olajon. Tedd bele a húst és az apró darabokra vágott gombát. Keverd hozzá a paradicsompürét, fűszerezd ízlésed szerint, és párold meg. A tésztából csípj le egy kisebb darabot, a nagyobbikat pedig nyújtsd ki. Egy kerek forma alját béleld ki vele, és kanalazd rá a tölteléket. A másik darab tésztát is nyújtsd ki, és takard be a pite tetejét. Előmelegített sütőben 20-30 percig süsd.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Sajtos pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 4 tojás
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors

A lisztbe morzsold bele a vajat, és gyúrd össze a túróval, valamint pici sóval. Tedd egy órára hűtőbe. A tejfölt a tojásokkal, a lereszelt sajttal és ízlésed szerint a felsorolt fűszerekkel keverd össze. A tésztát vedd egy kisebb és egy nagyobb részre, és nyújtsd ki őket. A nagyobbikat fektesd egy kerek, tűzálló tálba, úgy, hogy pereme is legyen. Kanalazd rá, és egyenletesen kend szét a sajtos masszát, majd fektesd a tetejére a másik tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük