Isteni sós piték
Spenóttal, hússal, sajttal
Bár az almás pite minden bizonnyal nálatok is nagy kedvenc, ideje túllépned az édes változaton, hogy sós verziókat is kipróbálj.

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Az 53 éves Cindy Crawford elképesztően dögös: bőrruhát húzott és motorra pattant »

Fiatalítja a bőrt és a gyulladást is lehúzza: házi arcmaszk áfonyával »

A legdivatosabb átmeneti dzsekik és tavaszi kabátkák 15 ezer forint alatt: ezekre most tényleg szükség lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már szakértője vagy a pitekészítésnek, itt az ideje, hogy valami újdonsággal próbálkozz, és túllépj a megszokott édes, gyümölcsös verziókon. Akár húsosan, akár zöldségesen vagy sajtosan is kipróbálhatod.

Főételként is megállja a helyét, hiszen igazán laktató. Nincs más dolgod, gyúrj be egy adag tésztát, készítsd el a tölteléket, és már mehet is a sütőbe!

Spenótos pite

Hozzávalók a pitéhez:

  • 80 ml olívaolaj
  • 80 ml tej
  • 70 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 1 kis doboz feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mozzarella sajt
  • bors

A lisztet a sütőporral, az olajjal, a tojásokkal, a tejjel és a sóval gyúrd össze. Egy órára tedd hűtőbe. A két evőkanálnyi olívaolajat forrósítsd fel, és a felaprított vöröshagymát dinszteld meg benne. Szórd rá a spenótleveleket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha már elég meleg, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni. Keverd bele a tojásokat, a lereszelt mozzarellát, a kockára vágott fetát és a felaprított petrezselymet is. A tésztát vedd egy kisebb és egy nagyobb részre, lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd az utóbbit és egy nagyobb, kivajazott, kilisztezett, kerek tálba fektesd bele. A közepére kanalazd rá a tölteléket, majd fedd be a kisebb tésztával. Előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt süsd készre.

Olaszos húsos pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
  • 1 tojássárgája
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a húst, és amikor megpirult, keverd hozzá a paradicsompürét, valamint ízlésed szerint fűszerezd. A kiolvasztott tésztát nyújtsd ki, és vedd kétfelé. Nyújtsd ki őket, majd az egyiket tedd egy kivajazott tortaformába, és kanalazd rá a tölteléket. Fedd be a másikkal, és a tetejét kend meg tojássárgájával. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Gombás-húsos pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál ecet

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg darált hús
  • 25 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors

A vajat morzsold bele a lisztbe, majd a vízzel és az ecettel gyúrd össze. A tésztát tedd egy órára hűtőbe. A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg az olajon. Tedd bele a húst és az apró darabokra vágott gombát. Keverd hozzá a paradicsompürét, fűszerezd ízlésed szerint, és párold meg. A tésztából csípj le egy kisebb darabot, a nagyobbikat pedig nyújtsd ki. Egy kerek forma alját béleld ki vele, és kanalazd rá a tölteléket. A másik darab tésztát is nyújtsd ki, és takard be a pite tetejét. Előmelegített sütőben 20-30 percig süsd.

Mondj igent magadra!

A Femina Extra 4 alkalmas önfejlesztő sikerkurzusán Szily Nóra pszichológus és coach vezetésével elérheted, hogy elégedett, sikeres és boldog legyél az élet bármely területén.

Hogyan mondjunk nemet lelkiismeret-furdalás nélkül?

A boldogság és siker alapjai, azaz miért fontos önzőnek lenni?

A kommunikáció, mint az érdekérvényesítés kulcsa: a bizalomépítéstől a hatásgyakorlásig

Burnout, vagyis amikor már semminek nincs értelme

A kurzusról pontos részleteket itt találsz.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Helyszín: MEMO ház – 1077 Budapest, Wesselényi utca 73.

Időpont: 2020. március 6., március 26., április 16., május 7.

Promóció

Sajtos pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 4 tojás
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors

A lisztbe morzsold bele a vajat, és gyúrd össze a túróval, valamint pici sóval. Tedd egy órára hűtőbe. A tejfölt a tojásokkal, a lereszelt sajttal és ízlésed szerint a felsorolt fűszerekkel keverd össze. A tésztát vedd egy kisebb és egy nagyobb részre, és nyújtsd ki őket. A nagyobbikat fektesd egy kerek, tűzálló tálba, úgy, hogy pereme is legyen. Kanalazd rá, és egyenletesen kend szét a sajtos masszát, majd fektesd a tetejére a másik tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük