Illatos, zöldfűszeres kenyér
A friss, ropogós kenyér a saját konyhádban megéri a kis fáradtságot, amit az elkészítése jelent, és relaxációnak sem utolsó a dagasztás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A frissen sült kenyér illatánál kevés finomabb van, és nemcsak egy pékségben tapasztalhatod meg, hanem bizony a négy fal között is.

A kenyérsütés, bár igényel némi gyakorlatot, nem nehéz, ezért érdemes belevágni. Biztos, hogy a zöldfűszerekkel megbolondított változat ízleni fog.

Zöldfűszeres kenyér

Hozzávalók 1 kg-hoz:

  • 30 dkg rozsliszt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 és fél dl tej
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • kevés őrölt bors
  • zabpehely

Az élesztőt keverd össze a langyos tejjel. A liszteket keverd össze, és vájj mélyedést a keverék közepébe. Ide öntsd az élesztőt, és szórj a tetejére egy kevés lisztet. Hagyd meleg helyen letakarva negyed órát. Tedd hozzá a maradék tejet és a sót, majd az egészből gyúrj sima tésztát. Megint pihentesd negyed órát.

A fűszereket aprítsd fel, majd a 15 perc letelte után dolgozd a tésztába.
Tedd a tésztát kivajazott tepsibe, és hagyd kelni további 20 percig. A felvert tojással kend meg a tetejét, majd szórd meg zabpehellyel. Előmelegített sütőben, magas lángon 10 percig süsd, majd a lángot levéve, közepesen még egy órán át.

OLVASD EL EZT IS!

batyu turos
  • sütemény
  • túró

Túrós batyu házilag

Ezt is szeretjük