30 perc alatt elkészíthető husik
Nem tudod még, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd? Gyorsan elkészíthető, mégis nagyon finom húsokat gyűjtöttünk össze.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Almás-hagymás csirkemellcsíkok

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg savanykás alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj

Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a felkarikázott hagymát, jól párold át, pirítsd meg. Ezután jön a csíkokra vágott csirkemellfilé.

Ha már minden oldala fehér, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is.

Óvatosan sózd meg, és addig párold fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Fogyaszthatod melegen rizzsel, makarónival vagy akár hidegen egy szelet pirítóssal.

Paradicsomos csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 3 dl 100%-os paradicsomlé vagy 1 paradicsomkonzerv
  • olívaolaj
  • oregánó
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors

A kicsontozott csirkemellet vágd vékony csíkokra, és egy kevés olívaolajon párold meg, ízesítsd sóval, borssal. Mikor nagyjából megpuhult, öntsd fel paradicsomlével, hagyd egyet rottyanni, és fűszerezd meg oregánóval, kakukkfűvel és bazsalikommal.

Tejszínes sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 5 fej vöröshagyma
  • 25 dkg csiperke
  • 15 dkg gépsonka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • ételízesítő
  • bors
  • olaj

Olajban párold meg a félkarikára vágott hagymát. Amikor üveges lesz, add hozzá a megtisztított gombát, és együtt pirítsd meg. Tedd bele a csíkokra vágott sonkát, és öntsd fel a tejszínnel, keverd bele a lisztet, végül fűszerezd. A húsokat klopfold ki, sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd meg. Tedd bele a húst a raguba, forrald össze, és már tálalhatod is.

Pulykamell párolt brokkolival

Hozzávalók:

  • 10 dkg pulykamellfilé
  • 30 dkg brokkoli
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • liszt
  • zabkorpa
  • bors
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • olívaolaj a sütéshez

A húst klopfold ki, hintsd meg sóval, borssal. Forgasd lisztbe, tojásba, zabkorpába, majd bő olajban süsd ki. A brokkolit párold egy kevés vízben a vajjal, végül ízesítsd Vegetával és petrezselyemmel.

Mustáros pulykamell

Hozzávalók:

  • 1–1,5 kg pulykamell
  • 2 doboz joghurt
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • bazsalikom
  • majoránna
  • gyömbér
  • bors
  • delikát

Vágd szeletekre a pulykamellet, és sózd meg. Készítsd el a joghurtos pácot. A mustárt keverd össze a fűszerekkel, és apránként add hozzá a joghurtot. Kenj ki egy tálkát a joghurttal, majd helyezd bele az első szelet húst, kend meg, rakd rá a húst, és ezt így folytasd, míg el nem fogy a hús. Kevés olajon, teflonserpenyőben, először fedő alatt, majd fedő nélkül egy kicsit pirítva süsd.

Ezt is szeretjük