Hipergyors őszi pizzák
A tökéletes pizzatészta receptjével
Hagyd a sarki futár telefonszámát, és inkább készítsd el saját magad a vacsora fénypontját, a pizzát!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A pizzavariációknak se szeri, se száma, hiszen tulajdonképpen olyan feltétekkel pakolhatod meg a tésztát, amelyeket a legjobban szeretsz. Egy-egy ropogós szelethez nem lesz másra szükséged, csak némi szószra, pár szelet húsra vagy zöldségre, és jó sok sajtra, ami ropogósra sül a tetején.

Na meg persze a ropogós, mégis omlós pizzatészta receptjére, ami az alapját adja az egész olasz konyhának. Felejtsd el mindörökre a pizzafutárt, helyette készítsd el mesés receptjeinket.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel. Ha már buborékos, alaposan dolgozd össze a liszttel, a tojással, a sóval, valamint az olajjal.

Tedd félre, és pihentesd meleg helyen. Fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastag körre, majd szórd rá a feltéteket.

Kolbászos feltét

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukorica
  • 20 dkg kolbász
  • 15 dkg krémsajt
  • 15 dkg sajt
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 főtt tojás
  • 1 dl tejföl

A krémsajtot a tejföllel keverd össze, és kend a pizzatésztára. Vágd karikára a kolbászt, a lilahagymát és a tojásokat, és egyengesd el a pizzán. Szórd rá a kukoricát, majd az egésznek a tetejét hintsd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.

Extra csípős feltét

Hozzávalók:

  • 10 dkg csípős szalámi
  • 10 dkg fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 szelet bacon
  • 3 dkg chilipaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kiskanál lereszelt gyömbér

Daráld le a chilipaprikát, és keverd össze az olívaolajjal, a gyömbérrel és az áttört fokhagymával. Kend rá a masszát a tésztára, majd fedd be a felkarikázott paradicsommal és a szalámival.

Szórd rá a felaprított erős paprikát, fektesd a tetejére a baconszeleteket, és az egészet szórd meg reszelt sajttal. A kész pizzát előmelegített sütőben süsd meg.

Padlizsános feltét

Hozzávalók:

  • 35 dkg padlizsán
  • 5 dkg mag nélküli fekete olajbogyó
  • 5 dkg friss parmezán
  • 5 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A padlizsánt szeleteld fel, majd sózd, borsozd őket, és az olívaolajon süsd meg. A paradicsomszószt kend a pizzára, és helyezd rá a padlizsánszeleteket. Reszeld rá a fokhagymát, majd a feldarabolt olívabogyót is szórd rá.

A parmezánt és a mozzarellát reszeld le, keverd össze és hintsd meg vele a pizza tetejét. Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt süsd meg a pizzát.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mexikói feltét

Hozzávalók:

  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg sajt
  • 8 szelet bacon
  • 1 konzerv bab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl paradicsomszósz
  • chilipaprika

A paradicsomszószt egy csipetnyi chilipaprikával keverd össze. Kend rá a tésztára, majd fedd be a kolbásszal, a hagymakarikákkal és a baconnel. Szórd rá a tetejére a babot és a kukoricát, az egészet hintsd meg sajttal, majd süsd készre.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük