Hipergyors őszi pizzák
A tökéletes pizzatészta receptjével
Hagyd a sarki futár telefonszámát, és inkább készítsd el saját magad a vacsora fénypontját, a pizzát!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pizzavariációknak se szeri, se száma, hiszen tulajdonképpen olyan feltétekkel pakolhatod meg a tésztát, amelyeket a legjobban szeretsz. Egy-egy ropogós szelethez nem lesz másra szükséged, csak némi szószra, pár szelet húsra vagy zöldségre, és jó sok sajtra, ami ropogósra sül a tetején.

Na meg persze a ropogós, mégis omlós pizzatészta receptjére, ami az alapját adja az egész olasz konyhának. Felejtsd el mindörökre a pizzafutárt, helyette készítsd el mesés receptjeinket.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel. Ha már buborékos, alaposan dolgozd össze a liszttel, a tojással, a sóval, valamint az olajjal.

Tedd félre, és pihentesd meleg helyen. Fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastag körre, majd szórd rá a feltéteket.

Kolbászos feltét

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukorica
  • 20 dkg kolbász
  • 15 dkg krémsajt
  • 15 dkg sajt
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 főtt tojás
  • 1 dl tejföl

A krémsajtot a tejföllel keverd össze, és kend a pizzatésztára. Vágd karikára a kolbászt, a lilahagymát és a tojásokat, és egyengesd el a pizzán. Szórd rá a kukoricát, majd az egésznek a tetejét hintsd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.

Extra csípős feltét

Hozzávalók:

  • 10 dkg csípős szalámi
  • 10 dkg fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 szelet bacon
  • 3 dkg chilipaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kiskanál lereszelt gyömbér

Daráld le a chilipaprikát, és keverd össze az olívaolajjal, a gyömbérrel és az áttört fokhagymával. Kend rá a masszát a tésztára, majd fedd be a felkarikázott paradicsommal és a szalámival.

Szórd rá a felaprított erős paprikát, fektesd a tetejére a baconszeleteket, és az egészet szórd meg reszelt sajttal. A kész pizzát előmelegített sütőben süsd meg.

Padlizsános feltét

Hozzávalók:

  • 35 dkg padlizsán
  • 5 dkg mag nélküli fekete olajbogyó
  • 5 dkg friss parmezán
  • 5 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A padlizsánt szeleteld fel, majd sózd, borsozd őket, és az olívaolajon süsd meg. A paradicsomszószt kend a pizzára, és helyezd rá a padlizsánszeleteket. Reszeld rá a fokhagymát, majd a feldarabolt olívabogyót is szórd rá.

A parmezánt és a mozzarellát reszeld le, keverd össze és hintsd meg vele a pizza tetejét. Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt süsd meg a pizzát.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Mexikói feltét

Hozzávalók:

  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg sajt
  • 8 szelet bacon
  • 1 konzerv bab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl paradicsomszósz
  • chilipaprika

A paradicsomszószt egy csipetnyi chilipaprikával keverd össze. Kend rá a tésztára, majd fedd be a kolbásszal, a hagymakarikákkal és a baconnel. Szórd rá a tetejére a babot és a kukoricát, az egészet hintsd meg sajttal, majd süsd készre.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük