4 eredeti olasz pizza
Készítsd el otthon!
Imádod a pizzát? Mielőtt felkapnád a telefont, hogy rendelj egyet, próbáld meg magad megsütni! Egyszerűbb lesz, mint gondolnád!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pizzatészta alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál só

Futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos vízben. A lisztet szitáld bele egy mély tálba, a közepébe nyomj mélyedést, és öntsd bele az élesztős vizet.

Ezt a környező liszt kis részével keverd össze, majd a többi lisztből kevéssel takard be. Letakarva, meleg helyen keleszd kétszeresére. Körülbelül negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát csapkodd párszor a deszkához, formázz cipót belőle. Lisztezd meg, takard le, és keleszd még körülbelül egy óra hosszat. Ez lesz az összes pizza alapja.

Ligur pizza

Hozzávalók:

  • 4 darab szardella
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • olajbogyó
  • bazsalikom
  • olívaolaj

Szeleteld vékony karikákra a hagymát, és párold meg olívaolajon. Hámozd meg a paradicsomot, darabold fel, add a hagymához, és sűrítsd össze. Keverd a szószba a felvágott szardellát is. Kenj ki olajjal egy 28 cm átmérőjű tortaformát, nyújtsd ki a tésztát kézzel, és helyezd a formába úgy, hogy hagyj vastagabb peremet a szélén. Oszd el rajta a paradicsomos mártást, tedd rá a hámozatlan fokhagyma-gerezdeket, oszd el rajta az olajbogyót, a közepére pedig tegyél friss bazsalikomleveleket. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 230 fokon 15 percig.

Négy évszak pizza

Megoszlanak a vélemények, hogy mi is csücsül negyedikként a quattro stagioni tetején. Van, aki kolbászt tesz rá, van, aki kagylót, és olyan is, aki szerint a sajt a negyedik. Három a biztos, a negyediket válaszd ki te.

Hozzávalók:

  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg sonka
  • 10 dkg gomba
  • 10 evőkanál víz
  • oregánó
  • + az általad választott összetevő

A meghámozott, kimagozott paradicsomokat darabold fel. A sajtot vágd apró kockákra, a sonkát pedig csíkokra. A gombát szeleteld fel, és párold pár percig kevés olajon. Nyújtsd ki a pizzatésztát vékonyra, és kend meg a szósszal. Oszd négy cikkre, az egyiket szórd meg a sajttal, a másodikat a sonkával, a harmadikat a gombával, a negyedikre tedd az általad választottat. Szórd meg az egészet oregánóval, és locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal. Előmelegített, forró sütőben süsd 15 percig.

Pizza római módra

Hozzávalók:

  • 20 dkg sajt
  • 4 darab ringli
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 evőkanál víz
  • parmezán sajt
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors

Darabold fel a meghámozott, kimagozott paradicsomot, a sajtot vágd apró kockákra. A pizzatésztát kézzel nyújtsd ki vékonyra, szórd meg sajttal, és borítsd be a paradicsommal. Helyezd el rajta a ringliket. Szórj rá sót, borsot, bazsalikomot, parmezán sajtot, majd locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal. 230 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Paradicsomos, pármai sonkás pizza

Hozzávalók:

  • 10 darab koktélparadicsom
  • 10 szem aszalt paradicsom
  • 15 dkg pármai sonka
  • 2 marék bazsalikom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg mozzarella

Vékonyra nyújtsd ki kézzel vagy nyújtófával a pizzatésztát, majd kend meg vékonyan pizzaszósszal. Vágd csíkokra a sonkát, és oszd el a pizzán. Vágd ketté a koktélparadicsomokat, darabold apróra az aszalt paradicsomokat, majd egyenletesen oszd el a pizzán. A bazsalikomot vágd csíkokra, és szórd a pizzára. A sajtokat reszeld le, keverd össze, majd szórd egyenletesen a pizza tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben süsd a középső sínen 15-20 percig.

Ezt is szeretjük