Gyors és mennyei 10 centis házi pizzák kerti partikhoz: fügés, garnélás, prosciuttós változat
Az igazi pizza kívül ropogós, belül levegős, és tele van mindenféle finomsággal. A partiváltozatnak már a látványa is csábító, az ízével pedig képtelenség betelni.
A cikket a Kronenbourg 1664 Blanc támogatta
A pizza mindig jó ötlet, kerti partikra, baráti beszélgetésekre pedig különösen. Más a hangulata, sőt talán az íze is, ha minél többen falatoznak belőle. A variációk száma pedig végtelen. Ne ragadj le mindig az alap, paradicsomszószos változatoknál, bátran próbálkozz izgalmas ízekkel is!
Mindenki örülni fog az újításnak, ha sajtkrémes alappal kened meg a tésztát. Feltétnek pedig mehetnek rá olyan ínyencségek, mint a kecskesajt, a dió, a garnéla, a füge vagy a sonka.
Egyszerű minipizzák otthon
A pizzatészta elkészítése akkor sem okoz leküzdhetetlen kihívást, ha nincs nagy konyhai múltad. Lehetőleg használj pizzalisztet, amitől rugalmasabb, könnyen és jól nyújtható lesz a tészta. Továbbá jól dagaszd meg, és tartsd be a kelesztési időt. Kerti partikra érdemes kisebb, 8-10 centis pizzákat sütni. Jól csúszik rá a sör, és feldobja a baráti beszélgetést is!
Házi partipizzák:
Hozzávalók:
Pizzatészta:
40 dkg pizzaliszt, 2,8 dl langyos víz, 1 dkg élesztő, 5 g só
Sajtkrémes pizzaalap:
30 dkg sajtkrém, 10 dkg kemény sajt, 1 gerezd fokhagyma, bors
Garnélás pizza:
15 dkg garnéla, 1 evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors
Sajtkrémes pizzaalap:
5 dkg feta sajt, ½ csokor petrezselyem, citromkarikák
Kecskesajtos pizza:
10 dkg kecskesajt, 10 dkg dió, olívaolaj, méz
Sonkás pizza:
10 dkg sonka, 4-6 szem koktélparadicsom, sajtkrémes pizzaalap, rukkola
Ezekkel az arányokkal tökéletes a pizzatészta
A pizzatésztához keverd el a lisztet a sóval, add hozzá a vízben feloldott élesztőt és a maradék vizet, majd kézzel dolgozd össze, hogy a tészta összeálljon. Ezután a tésztát géppel vagy kézzel kezdd el dagasztani egészen addig, ameddig szép, egyenletes gombóc lesz belőle. Utána helyezd egy tálba, takard le, és meleg helyen keleszd egy órán keresztül.
Készítsd el a garnélás feltétet is. A garnélákat fokhagymás vajon kicsit pirítsd meg, épp csak annyira, hogy rózsaszín legyen mindkét oldaluk, sózd, borsozd, majd tedd félre.Amíg kel a pizzatészta, készítsd el a sajtkrémes pizzaalapot. A sajtkrémet közepes lángon kezdd el melegíteni, add hozzá a fokhagymát, a reszelt kemény sajtot, borsozd, és amikor egy kicsit összeolvadt, vedd le a tűzről.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy óra után nézz rá a pizzatésztára. Ha a duplájára nőtt, akkor elkezdhetsz vele dolgozni. A tésztából formálj 12 gombócot, amiket takarj le egy konyharuhával, és keleszd további 30 percig. Miután a gombócok is megkeltek, kézzel formázz belőlük 8-10 centi átmérőjű pizzalapokat, amiket pakolj meg a feltétekkel.
A garnélás pizzát kend meg először a sajtkrémes alappal, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, tégy rá 3-4 garnélát, végül morzsolj rá egy kis feta sajtot. Sütést követően citromkarikával tálald.
A sonkás pizzákat kend meg a sajtkrémes alappal, tégy mindegyikre sonkát és félbevágott koktélparadicsomot. Sütés után rukkolával tálald.
A kecskesajtos pizzát locsold meg olívaolajjal, majd halmozd rá a kecskesajtot, szórd meg durvára vágott diódarabokkal, majd tálaláskor locsold meg kevés mézzel.
A pizzákat a sütőben maximum hőfokon, hőlégkeveréssel 5-6 percig süsd.