
Belül puha, kívül ropogós: túrós tésztájú pizzás csiga sok sajttal
Nem kell keleszteni, dagasztani, a pizzás csiga mégis puhább lesz, mint valaha.


Pizzás csiga alig több mint fél óra alatt? Miért ne? Ezzel a recepttel akár a reggeli készülődés közben összedobhatod a pihe-puha tekercseket. A kelt és a leveles tésztás változat mellett ezt is muszáj megkóstolnod. Csak akkor tudod elhibázni, ha túlsütöd.
Túrós tésztájú pizzás csiga
Hozzávalók 10 darabhoz
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál olaj
- 0.5 dl tej
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál oregánó
Töltelékbe
- 15 dkg sajt
- 10 dkg sonka
- 2.5 dl paradicsomszósz
- oregánó
Elkészítés:
A túrót villával kicsit törd össze, majd keverd krémesre a sóval és az oregánóval. Fokozatosan add hozzá a tejet és az olajat, majd több részletben adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, és kend le az olvasztott vajjal. Ezt követően egyengesd el rajta a paradicsomos masszát, szórd rá az oregánót, rakd rá a kis darabokra vágott sonkát. Határozott mozdulatokkal tekerd fel, és vágj belőle körülbelül két centis csigákat. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 12-15 perc alatt.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept