Gyors és mennyei 10 centis házi pizzák kerti partikhoz: fügés, garnélás, prosciuttós változat
Az igazi pizza kívül ropogós, belül levegős, és tele van mindenféle finomsággal. A partiváltozatnak már a látványa is csábító, az ízével pedig képtelenség betelni.

kronenbourg-pizzak.png
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

    A cikket a Kronenbourg 1664 Blanc támogatta

A pizza mindig jó ötlet, kerti partikra, baráti beszélgetésekre pedig különösen. Más a hangulata, sőt talán az íze is, ha minél többen falatoznak belőle. A variációk száma pedig végtelen. Ne ragadj le mindig az alap, paradicsomszószos változatoknál, bátran próbálkozz izgalmas ízekkel is!  

Mindenki örülni fog az újításnak, ha sajtkrémes alappal kened meg a tésztát. Feltétnek pedig mehetnek rá olyan ínyencségek, mint a kecskesajt, a dió, a garnéla, a füge vagy a sonka.

Egyszerű minipizzák otthon

A pizzatészta elkészítése akkor sem okoz leküzdhetetlen kihívást, ha nincs nagy konyhai múltad. Lehetőleg használj pizzalisztet, amitől rugalmasabb, könnyen és jól nyújtható lesz a tészta. Továbbá jól dagaszd meg, és tartsd be a kelesztési időt. Kerti partikra érdemes kisebb, 8-10 centis pizzákat sütni. Jól csúszik rá a sör, és feldobja a baráti beszélgetést is! 

Házi partipizzák:

Hozzávalók:

Pizzatészta: 
40 dkg pizzaliszt, 2,8 dl langyos víz, 1 dkg élesztő, 5 g só

Sajtkrémes pizzaalap:
30 dkg sajtkrém, 10 dkg kemény sajt, 1 gerezd fokhagyma, bors

Garnélás pizza:
15 dkg garnéla, 1 evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors

Sajtkrémes pizzaalap:
5 dkg feta sajt, ½ csokor petrezselyem, citromkarikák

Kecskesajtos pizza:
10 dkg kecskesajt, 10 dkg dió, olívaolaj, méz

Sonkás pizza:
10 dkg sonka, 4-6 szem koktélparadicsom, sajtkrémes pizzaalap, rukkola

bianca-party-pizzak.png

Ezekkel az arányokkal tökéletes a pizzatészta

A pizzatésztához keverd el a lisztet a sóval, add hozzá a vízben feloldott élesztőt és a maradék vizet, majd kézzel dolgozd össze, hogy a tészta összeálljon. Ezután a tésztát géppel vagy kézzel kezdd el dagasztani egészen addig, ameddig szép, egyenletes gombóc lesz belőle. Utána helyezd egy tálba, takard le, és meleg helyen keleszd egy órán keresztül.

Készítsd el a garnélás feltétet is. A garnélákat fokhagymás vajon kicsit pirítsd meg, épp csak annyira, hogy rózsaszín legyen mindkét oldaluk, sózd, borsozd, majd tedd félre.Amíg kel a pizzatészta, készítsd el a sajtkrémes pizzaalapot. A sajtkrémet közepes lángon kezdd el melegíteni, add hozzá a fokhagymát, a reszelt kemény sajtot, borsozd, és amikor egy kicsit összeolvadt, vedd le a tűzről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Egy óra után nézz rá a pizzatésztára. Ha a duplájára nőtt, akkor elkezdhetsz vele dolgozni. A tésztából formálj 12 gombócot, amiket takarj le egy konyharuhával, és keleszd további 30 percig. Miután a gombócok is megkeltek, kézzel formázz belőlük 8-10 centi átmérőjű pizzalapokat, amiket pakolj meg a feltétekkel. 

A garnélás pizzát kend meg először a sajtkrémes alappal, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, tégy rá 3-4 garnélát, végül morzsolj rá egy kis feta sajtot. Sütést követően citromkarikával tálald.

A sonkás pizzákat kend meg a sajtkrémes alappal, tégy mindegyikre sonkát és félbevágott koktélparadicsomot. Sütés után rukkolával tálald.

A kecskesajtos pizzát locsold meg olívaolajjal, majd halmozd rá a kecskesajtot, szórd meg durvára vágott diódarabokkal, majd tálaláskor locsold meg kevés mézzel.

A pizzákat a sütőben maximum hőfokon, hőlégkeveréssel 5-6 percig süsd.

Ezt is szeretjük