Grillezett, pácolt csirkemell: a házi fűszerkeverékkel szaftos marad
A csirkemellet is grillezheted úgy, hogy szaftos és zamatos legyen! Ezzel biztosan elégedett lesz mindenki.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- A 73 éves divattervező ruháin szinte az összes szín szerepel: koalás pulóverét még Diana is viselte »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Kezdődik a szabadtéri sütögetések szezonja. Csirkemellet könnyű grillezni, ám, ha nem figyelsz egy-két apróságra, könnyen száraz lehet a hús. Feltétlenül pácold egy-két órán át. Süthetsz a hússal együtt zöldségeket, rakhatod szendvicsbe, és kínálhatod friss, zamatos salátával.
Grillezett csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkemell
- 0.5 db citrom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Enyhén verd ki klopfolóval, hogy a hús egyformán vastag legyen. Az olívaolajat keverd össze a citrom frissen facsart levével, ízlés szerinti borssal, friss, aprított rozmaringgal és pépesített fokhagymával. Kend be vele alaposan a besózott csirkemelleket, és pihentesd a sütőben egy-két órán át.
Hevítsd fel a grillsütőt, a rácsot kend be olívaolajjal, majd rakd rá a csirkemelleket, és erős fokozaton süsd hat-hét percig. Közben percenként forgasd a húst, és kenegesd a fűszeres olívaolajjal. Tálalás előtt feltétlenül pihentesd legalább öt percig.

Még több recept