Grillezett, pácolt csirkemell: a házi fűszerkeverékkel szaftos marad
A csirkemellet is grillezheted úgy, hogy szaftos és zamatos legyen! Ezzel biztosan elégedett lesz mindenki.

Grillezett, pácolt csirkemell: a házi fűszerkeverékkel szaftos marad
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Pofonegyszerű partismink, ami tágra nyitja a szemeket: nem tudod elrontani »

Ezért jobb, ha az ujjaiddal viszed fel az alapozót ecset vagy szivacs helyett »

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kezdődik a szabadtéri sütögetések szezonja. Csirkemellet könnyű grillezni, ám, ha nem figyelsz egy-két apróságra, könnyen száraz lehet a hús. Feltétlenül pácold egy-két órán át. Süthetsz a hússal együtt zöldségeket, rakhatod szendvicsbe, és kínálhatod friss, zamatos salátával.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 0.5 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Enyhén verd ki klopfolóval, hogy a hús egyformán vastag legyen. Az olívaolajat keverd össze a citrom frissen facsart levével, ízlés szerinti borssal, friss, aprított rozmaringgal és pépesített fokhagymával. Kend be vele alaposan a besózott csirkemelleket, és pihentesd a sütőben egy-két órán át. 
 

Hevítsd fel a grillsütőt, a rácsot kend be olívaolajjal, majd rakd rá a csirkemelleket, és erős fokozaton süsd hat-hét percig. Közben percenként forgasd a húst, és kenegesd a fűszeres olívaolajjal. Tálalás előtt feltétlenül pihentesd legalább öt percig.

Ezt is szeretjük