8 étel, ami grillezve a legfinomabb: pácolt húsok, halak és zöldségek kerti sütögetéshez

Grillezve egészen más íze lesz a húsnak, a halaknak és a zöldségeknek. Próbáld ki a legfinomabb grillen sült ételeket!

Grillen sült ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillen sült ételeket két dologért szeretjük: egyrészt az ízük miatt, ami egészen más, mintha sütőben vagy olajban készültek volna, másrészt pedig azért, mert általában családi vagy baráti körben készítjük őket, így elválaszthatatlanok a jó hangulattól.

Grillen készíthetsz kis túlzással bármit: legyen szó zöldségről, csirkéről vagy sertésről, mindennek jól áll, ha a forró rácsokon sül. Ami közös bennük, az a megfelelő pácolás szükségessége: akkor az igaziak, ha jó fűszeres lében pihenhettek elkészítés előtt néhány órát vagy akár egy egész napot.

Grillen sült ételek

Bár grillezni hagyományosan kerti partikon szoktunk, azoknak sem kell lemondaniuk erről az élményről, akik nem családi házban élnek. Vásárolhatsz kisebb grillsütőt, ami jól elfér az erkélyen, vagy akár beltéri szerkezetet is, amelyet az étkezőasztalra tehettek.

Aki nem szeretné megterhelni a gyomrát a sütögetésen, válasszon zöldségeket! Ezek a fűszeres cukkinikorongok önmagukban vagy köretként is megállják a helyüket.
A magyaros csirkecombok páclevébe a zöldfűszerek mellett füstölt paprika is kerül. Legjobb, ha elkészítés előtt egy éjszakát pihenteted a fűszeres öntetben.
A citrom és a fokhagyma remekül működik együtt ebben a könnyed, nyárias hangulatú csirkemellben is. Zöldfűszerekkel még finomabb.
Mi, magyarok, leginkább a horvát tengerparti nyaralásokról ismerjük a csevapot, ami nem más, mint grillezett darált hús. Akkor a legfinomabb, ha többféle hús keverékéből készíted.
Grillen sütve a kukorica is finomabb, mintha vízben főtt volna. Próbáld ki baconbe tekerve is!
Ha jól szeretnél lakni, de közben az alakodra is vigyáznál, fogyassz sok halat! A kerti partiról sem hiányozhat a citromos pácban érlelt halfilé.
A ragacsos bbq-oldalas készítése kicsit több előkészületet kíván, hiszen mielőtt a grillrácsra kerül, hosszú ideig kell elősütni. Az eredmény azonban bőven megéri a ráfordított időt.
A sokféle zöldséggel sült csirkenyársak mellé már köret sem hiányzik. Készítsd paprikával, cukkinivel, vagy amivel a legjobban szereted.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük