Cukkinivel sült, fűszeres csirkenyárs: a hús omlós, és a cukkini krémes lesz
A zöldségekkel sült csirkenyárs, más néven a saslik sütőben és szabad tűzön készítve is finom, nyárias hangulatú vacsora.

cukknis csirkenyars
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkenyárson együtt sülnek a fűszeres csirkekockák a felaprított zöldségekkel, közben átveszik egymás zamatát, így igazi ízkavalkád lesz a végeredmény. Köretet nem is feltétlenül igényel, de valamilyen finom mártogatóst érdemes kínálni mellé.

Cukkinis csirkenyárs receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 3 lila hagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 kisebb cukkini
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órára. Közben a zöldségeket is aprítsd fel: a cukkinit vágd karikákra, a kaliforniai paprikát nagyobb kockákra. A hagymát darabold fel, és szedd szét a rétegeit. A csirkehúst a zöldségekkel felváltva húzd sasliknyársra: egy kocka húst kövessen egy darab cukkini, egy kocka paprika, egy cikk hagyma, majd újra hús jöhet. Locsold meg őket olívaolajjal.

Ezután két út áll előtted: a nyársakat megsütheted forró grillrácson, vagy fektesd egymás mellé egy tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

Kapros-joghurtos öntettel tálalva még finomabb lesz.

Ezt is szeretjük