Így készül az igazi csevap Szerbiában: a kevés bárányhústól lesz tökéletes
A grillezett, fűszeres kolbászka, a csevap otthon is könnyen elkészíthető, jó kiadós és ízletes. Mindenki odalesz érte, aki megkóstolja.

csevapcsicsa-recept
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A 72 éves hölgy elképesztően nőies: nem csinál nagy ügyet az öltözködésből, mégis mindig sikkes »

Amikor jól sül el a drasztikus frizuraváltás – Rá sem ismerni ezekre a nőkre az új hajjal »

Romantikus és egyedi esküvői boltívek: el se akartok majd alóla mozdulni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A messze földön híres csevap hasonlít a román micsre, sőt a mi fasírtunkra is. Igaz, a formája kicsit más, és grillen sütve a legfinomabb. A szerbek és a horvátok hagyományos ételének legfőbb titka a jó minőségű, zsírosabb hús. Legtöbbször a marha és a sertés mellé bárányhús is kerül. Mindenkinek megvan a bevált receptje, ebben biztosan nem fogsz csalódni. A húst lehetőleg kétszer daráld le!

Csevap receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg sertéshús
  • 15 dkg bárányhús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A háromféle húst rakd egy tálba. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, a fokhagymát reszeld le, és tedd a húshoz. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet, a paprikát, a szódabikarbónát, a zsemlemorzsát, a vizet, majd fűszerezd sóval és borssal. A masszát alaposan dolgozd össze, és tedd a hűtőbe legalább két órára, még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted. 
 

Sütés előtt formázz a húsos keverékből vizes kézzel hét-tíz centi hosszú és hüvelykujjnyi vastag szeleteket. Ha grillezed, szúrj bele nyársat. Rakd forró, olajjal megkent sütőre, és többször megfordítva süsd 12-14 percig. Olajban is hasonló idő alatt készül el. Amennyiben sütőbe tennéd, körülbelül 20 percet szánj a sütésre.  
Ha szeretsz grillezni, süss csirkemellet is. Néhány trükk, egy bevált pác, és nem fog kiszáradni. 

Ezt is szeretjük