Kakukkfüves, fokhagymás csirkemell: sütőben és grillezve is isteni
Ha odafigyelsz, a csirkemell a grillen sem válik szárazzá. A fokhagymás, kakukkfüves pác is segít, hogy szaftos legyen a tányéron is.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Bár a legtöbben zsírosabb húsokat grilleznek, érdemes a csirkemellel is próbálkozni. Egy jól megválasztott páccal már sokat teszel azért, hogy ízletesebb és szaftosabb legyen a hús. Grillezd a csirkemellet magas hőfokon, és kenegesd páccal vagy olajjal! Ha szereted a bőrét, hagyd rajta nyugodtan! Rakj a grillrácsra zöldségeket is, így a köretkészítést könnyen letudhatod! Ha nincs kéznél grillsütő, tedd csak a melleket a tepsibe!
Kakukkfüves, fokhagymás csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 2 ág kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olaj
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemelleket alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a citromlével, a borssal, majd kenegesd be vele a húst. Érdemes pácolni legalább egy órán át, hogy az ízek jól átjárják.
Ezt követően rakd a felforrósított, olajjal megkent grillre, és állandóan forgatva süsd meg. A vékonyabb szeletek oldalanként hat-hat, a vastagabbak nyolc-tíz perc alatt sülnek át. Közben is érdemes kenegetni a maradék páclével. A grillről levéve pihentesd 10 percig, utána vágd csak fel.
Ha sütőben készítenéd, 200 fokon körülbelül 40 perc alatt puhul és pirul meg.
A csirkecombok is fantasztikusak lesznek, ha grillen sütöd meg. A BBQ-szósz csodákat tesz vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept