Kakukkfüves, fokhagymás csirkemell: sütőben és grillezve is isteni
Ha odafigyelsz, a csirkemell a grillen sem válik szárazzá. A fokhagymás, kakukkfüves pác is segít, hogy szaftos legyen a tányéron is.

kakukkfuves-fokhagymas-csirkemell
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

Erősítő edzés renyhe hasfal ellen: evés után sem domborodik ki a pocak, ha ezek az izmok jó karban vannak »

Csodás ruhák, ha egyszerűbb polgári szertartást terveztek: mutatjuk a legjobb inspirációkat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a legtöbben zsírosabb húsokat grilleznek, érdemes a csirkemellel is próbálkozni. Egy jól megválasztott páccal már sokat teszel azért, hogy ízletesebb és szaftosabb legyen a hús. Grillezd a csirkemellet magas hőfokon, és kenegesd páccal vagy olajjal! Ha szereted a bőrét, hagyd rajta nyugodtan! Rakj a grillrácsra zöldségeket is, így a köretkészítést könnyen letudhatod! Ha nincs kéznél grillsütő, tedd csak a melleket a tepsibe!

Kakukkfüves, fokhagymás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 2 ág kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a citromlével, a borssal, majd kenegesd be vele a húst. Érdemes pácolni legalább egy órán át, hogy az ízek jól átjárják. 
 

Ezt követően rakd a felforrósított, olajjal megkent grillre, és állandóan forgatva süsd meg. A vékonyabb szeletek oldalanként hat-hat, a vastagabbak nyolc-tíz perc alatt sülnek át. Közben is érdemes kenegetni a maradék páclével. A grillről levéve pihentesd 10 percig, utána vágd csak fel.  
Ha sütőben készítenéd, 200 fokon körülbelül 40 perc alatt puhul és pirul meg. 
A csirkecombok is fantasztikusak lesznek, ha grillen sütöd meg. A BBQ-szósz csodákat tesz vele. 

Ezt is szeretjük