Kakukkfüves, fokhagymás csirkemell: sütőben és grillezve is isteni

Ha odafigyelsz, a csirkemell a grillen sem válik szárazzá. A fokhagymás, kakukkfüves pác is segít, hogy szaftos legyen a tányéron is.

kakukkfuves-fokhagymas-csirkemell
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a legtöbben zsírosabb húsokat grilleznek, érdemes a csirkemellel is próbálkozni. Egy jól megválasztott páccal már sokat teszel azért, hogy ízletesebb és szaftosabb legyen a hús. Grillezd a csirkemellet magas hőfokon, és kenegesd páccal vagy olajjal! Ha szereted a bőrét, hagyd rajta nyugodtan! Rakj a grillrácsra zöldségeket is, így a köretkészítést könnyen letudhatod! Ha nincs kéznél grillsütő, tedd csak a melleket a tepsibe!

Kakukkfüves, fokhagymás csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • 2 ág kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a citromlével, a borssal, majd kenegesd be vele a húst. Érdemes pácolni legalább egy órán át, hogy az ízek jól átjárják. 
 

Ezt követően rakd a felforrósított, olajjal megkent grillre, és állandóan forgatva süsd meg. A vékonyabb szeletek oldalanként hat-hat, a vastagabbak nyolc-tíz perc alatt sülnek át. Közben is érdemes kenegetni a maradék páclével. A grillről levéve pihentesd 10 percig, utána vágd csak fel.  
Ha sütőben készítenéd, 200 fokon körülbelül 40 perc alatt puhul és pirul meg. 
A csirkecombok is fantasztikusak lesznek, ha grillen sütöd meg. A BBQ-szósz csodákat tesz vele. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük