Tejszínes, fűszeres almaleves
A fűszeres almaleves nemcsak finom, de egészséges is, és még az alakodat sem veszélyezteti.
Egy finom, fűszeres almalevest bármikor összedobhatsz, nem nagy macera, és jól átmelegít a kinti hideg után.
Készítheted nagyobb adagban is, így bármikor fogyaszthatod, nyáron hidegen, egy kis tejszínhabbal, télen pedig forrón, valamilyen gyümölccsel gazdagítva.
Tejszínes, fűszeres almaleves
Hozzávalók:
- 70 dkg alma
- 7 dl víz
- 5 dkg méz
- 3 szem szegfűszeg
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál margarin
- 1 kis darab gyömbér
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál koriandermag
- 1 dl tejszín
- só
Elkészítés ideje:
Egy alkalmas lábosban kezdd el hevíteni a vajat, majd, ha megolvadt, keverd el benne a fűszereket, utána öntsd fel a vízzel. Az almát reszeld le egy tálba, és keverd el a mézzel, majd add a fűszeres vízhez, keverd össze, és főzd addig, amíg teljesen puha nem lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Amikor kellőképp átfőtt, add hozzá a tejszínt, majd egy botmixerrel pürésítsd addig, amíg teljesen homogén levet nem kapsz. Ekkor adj hozzá egy kis sót és a citrom levét. Apróra vágott alma-, körte- vagy manduladarabkákkal kiegészítve is isteni.
Ínycsiklandó levesek a hideg ellen
Ha az utcán fagyoskodva egy jó forró levesre vágysz, miután hazaértél, nézz szét képgalériánkban, és főzd meg a kedvencedet!
OLVASD EL EZT IS!
- szilva
- leves
Fahéjas szilvaleves tejszínnel
- gomba
- leves
Isteni gombakrémleves
- oroszország
- leves