4 finom és gyors tészta hétköznap vacsorára

Ne fogd az időhiányra, hogy nem főzöl. Az alábbi tésztákat fél óra alatt összeütheted, így munka után is elkészítheted őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyors vacsorát szeretnél készíteni, akkor a tészta a legjobb választás, hiszen amellett, hogy nem tartozik a drága ételek közé, laktató, és tényleg hamar megvan.

Néhány annyira gyorsan elkészül, hogy akár reggel is összeütheted, miközben készülődsz.

Lazacos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg farfalle
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • bors

A tésztát főzd ki enyhén sós vízben, egy evőkanál olajjal. A lazacot aprítsd egy centis csíkokra. A citromlét szűrd át, dolgozd össze az olajjal, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és lazán keverd össze a lazaccal, de vigyázz, mert a halhús könnyen összetörhet. Forgasd össze a feltétet a tésztával, és már tálalhatod is. Ha úgy jobban szereted, akkor a halat egy kevés főzőtejszínnel is összemelegítheted.

Padlizsános lasagne

Hozzávalók:

  • 30 dkg padlizsán
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 6 lasagne-lap
  • 20 dkg mascarpone
  • 30 g reszelt sajt
  • bazsalikom, oregánó
  • só, bors
  • kevés olaj

A megmosott padlizsánt vágd vékony szeletekre, sózd be, és hagyd egy picit állni, így nem lesz keserű. Forró olajban süsd meg a szeleteket, majd önts alájuk 2 dl vizet, add hozzá a paradicsompürét, és melegítsd össze.

A lasagne-lapokat fektesd kiolajozott tálba vagy tepsibe, kend meg sózott mascarponéval, tegyél rá a padlizsánból, majd folytasd a rétegezést. A tetejére a padlizsános keverék és a sajt kerüljön. Előmelegített sütőben 200°C-on 25 percig süsd.

Villámspagetti

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 vékony szelet bacon
  • 400 g koktélparadicsom, félbevágva
  • 4 evőkanál pesto
  • frissen reszelt parmezán

Főzd ki a spagettit bő, sós vízben, majd szűrd le.
Melegíts olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg az apróra darabolt szalonnát. Ha a szalonna zsíros, akkor nem szükséges alá olajat önteni. Dobd hozzá a kettévágott paradicsomokat, és süsd 2-3 percig, amíg puhulni nem kezdenek. A tésztát keverd a paradicsomos öntethez, add hozzá a pestót, és alaposan forgasd össze, hogy mindent jól bevonjon. Parmezánt kínálj hozzá. Ha nem szereted a pestót, akkor készítheted több paradicsommal vagy egy kis paradicsompürével.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mediterrán spagetti

Hozzávalók:

  • 500 g paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 400 g spagetti
  • 250 g görög feta sajt
  • maréknyi olajbogyó
  • friss bazsalikomlevelek

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd a cikkekre vágott paradicsomot lapos, tűzálló tálba, locsold meg az olívaolajjal, és sózd, borsozd meg. Pirítsd a sütőben 15 percig, amíg enyhén megpörkölődik.
Főzd meg a spagettit forrásban lévő, bő, sós vízben. A feta sajtot kockázd fel, és add a pirított paradicsomhoz, aminek a levét is tartsd meg. A bazsalikomleveleket aprítsd fel, keverd a szószhoz, majd az egészet add a leszűrt tésztához. A tetejére tegyél félbevágott, magozott olívabogyókat.

Ezt is szeretjük