4 finom és gyors tészta hétköznap vacsorára

Ne fogd az időhiányra, hogy nem főzöl. Az alábbi tésztákat fél óra alatt összeütheted, így munka után is elkészítheted őket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha gyors vacsorát szeretnél készíteni, akkor a tészta a legjobb választás, hiszen amellett, hogy nem tartozik a drága ételek közé, laktató, és tényleg hamar megvan.

Néhány annyira gyorsan elkészül, hogy akár reggel is összeütheted, miközben készülődsz.

Lazacos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg farfalle
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • bors

A tésztát főzd ki enyhén sós vízben, egy evőkanál olajjal. A lazacot aprítsd egy centis csíkokra. A citromlét szűrd át, dolgozd össze az olajjal, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és lazán keverd össze a lazaccal, de vigyázz, mert a halhús könnyen összetörhet. Forgasd össze a feltétet a tésztával, és már tálalhatod is. Ha úgy jobban szereted, akkor a halat egy kevés főzőtejszínnel is összemelegítheted.

Padlizsános lasagne

Hozzávalók:

  • 30 dkg padlizsán
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 6 lasagne-lap
  • 20 dkg mascarpone
  • 30 g reszelt sajt
  • bazsalikom, oregánó
  • só, bors
  • kevés olaj

A megmosott padlizsánt vágd vékony szeletekre, sózd be, és hagyd egy picit állni, így nem lesz keserű. Forró olajban süsd meg a szeleteket, majd önts alájuk 2 dl vizet, add hozzá a paradicsompürét, és melegítsd össze.

A lasagne-lapokat fektesd kiolajozott tálba vagy tepsibe, kend meg sózott mascarponéval, tegyél rá a padlizsánból, majd folytasd a rétegezést. A tetejére a padlizsános keverék és a sajt kerüljön. Előmelegített sütőben 200°C-on 25 percig süsd.

Villámspagetti

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 vékony szelet bacon
  • 400 g koktélparadicsom, félbevágva
  • 4 evőkanál pesto
  • frissen reszelt parmezán

Főzd ki a spagettit bő, sós vízben, majd szűrd le.
Melegíts olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg az apróra darabolt szalonnát. Ha a szalonna zsíros, akkor nem szükséges alá olajat önteni. Dobd hozzá a kettévágott paradicsomokat, és süsd 2-3 percig, amíg puhulni nem kezdenek. A tésztát keverd a paradicsomos öntethez, add hozzá a pestót, és alaposan forgasd össze, hogy mindent jól bevonjon. Parmezánt kínálj hozzá. Ha nem szereted a pestót, akkor készítheted több paradicsommal vagy egy kis paradicsompürével.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mediterrán spagetti

Hozzávalók:

  • 500 g paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 400 g spagetti
  • 250 g görög feta sajt
  • maréknyi olajbogyó
  • friss bazsalikomlevelek

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd a cikkekre vágott paradicsomot lapos, tűzálló tálba, locsold meg az olívaolajjal, és sózd, borsozd meg. Pirítsd a sütőben 15 percig, amíg enyhén megpörkölődik.
Főzd meg a spagettit forrásban lévő, bő, sós vízben. A feta sajtot kockázd fel, és add a pirított paradicsomhoz, aminek a levét is tartsd meg. A bazsalikomleveleket aprítsd fel, keverd a szószhoz, majd az egészet add a leszűrt tésztához. A tetejére tegyél félbevágott, magozott olívabogyókat.

Ezt is szeretjük