A nagyi házi baracklekvárreceptje
Az egyik legkedveltebb lekvár a barackból készült változat, amit sok-sok türelemmel főzhetsz tökéletesre.
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
Bár ha kinézel az ablakon, nem feltétlenül a nyár ugrik be, hidd el, ha elkezded főzni ezt az illatosan zamatos lekvárt, egyből eszedbe jutnak a legforróbb évszakkal kapcsolatos emlékeid.
Kipróbálhatod mézzel is, abból kilónként 10-15 dekagramm elég lesz, valamint fűszerezheted egy csipet fahéjjal is, remek íze lesz tőle.
Baracklekvár
Hozzávalók:
- barack
- kilónként 25 dkg cukor
Elkészítés ideje:
3-4 óra - mennyiségtől is függ + 1 éjszaka
Elkészítés menete:
Először is találd ki, hogy mennyi gyümölcsből készíted, illetve, hogy mekkora mennyiségre lesz szükséged. Ha ez megvan, szerezd be a gyümölcsöt, érdemes úgy kalkulálni, hogy ez már a magozott, tisztított súly legyen. Amikor megvan a gyümölcs, tisztítsd meg, magozd ki, válogasd át, majd darabold félbe, negyedbe a kiszemelt áldozatokat.
Ha megvannak, tedd őket egy nagyobb lábasba, majd szórd a tetejükre a cukrot, és hagyd őket magukra egy éjszakára. A tetejükről az éjszakát követően szedd le a levet, és tedd el szörpnek, majd tedd fel a lábast a tűzhelyre, és gyújts alá.
Folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre 2-3 óra alatt, majd ha kész, zárd el a tűzhelyet. A kiválasztott befőttesüvegeket fertőtlenítsd forró vízzel, majd töltsd beléjük a lekvárt, fordítsd a fejük tetejére pár percre, aztán mehetnek az ágyneműtartóba, jó sok pokróc közé legalább egy éjszakára.
A nyár ellenállhatatlan ízei
A leggyümölcsösebb évszak csodálatosan finom desszertekkel is jár, készíts minél többet!