A nagyi házi baracklekvárreceptje
Az egyik legkedveltebb lekvár a barackból készült változat, amit sok-sok türelemmel főzhetsz tökéletesre.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár ha kinézel az ablakon, nem feltétlenül a nyár ugrik be, hidd el, ha elkezded főzni ezt az illatosan zamatos lekvárt, egyből eszedbe jutnak a legforróbb évszakkal kapcsolatos emlékeid.

Kipróbálhatod mézzel is, abból kilónként 10-15 dekagramm elég lesz, valamint fűszerezheted egy csipet fahéjjal is, remek íze lesz tőle.

Baracklekvár

Hozzávalók:

  • barack
  • kilónként 25 dkg cukor

Elkészítés ideje:

3-4 óra - mennyiségtől is függ + 1 éjszaka

Elkészítés menete:

Először is találd ki, hogy mennyi gyümölcsből készíted, illetve, hogy mekkora mennyiségre lesz szükséged. Ha ez megvan, szerezd be a gyümölcsöt, érdemes úgy kalkulálni, hogy ez már a magozott, tisztított súly legyen. Amikor megvan a gyümölcs, tisztítsd meg, magozd ki, válogasd át, majd darabold félbe, negyedbe a kiszemelt áldozatokat.

Ha megvannak, tedd őket egy nagyobb lábasba, majd szórd a tetejükre a cukrot, és hagyd őket magukra egy éjszakára. A tetejükről az éjszakát követően szedd le a levet, és tedd el szörpnek, majd tedd fel a lábast a tűzhelyre, és gyújts alá.

Folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre 2-3 óra alatt, majd ha kész, zárd el a tűzhelyet. A kiválasztott befőttesüvegeket fertőtlenítsd forró vízzel, majd töltsd beléjük a lekvárt, fordítsd a fejük tetejére pár percre, aztán mehetnek az ágyneműtartóba, jó sok pokróc közé legalább egy éjszakára.

A nyár ellenállhatatlan ízei

A leggyümölcsösebb évszak csodálatosan finom desszertekkel is jár, készíts minél többet!

Ezt is szeretjük