Almás pite receptek
Habár a mamád valószínűleg gyakorlott pitesütő, te is bátran próbálkozz meg vele, amihez most a nagyitól lestünk el trükköket.
- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Az almás pitéről biztosan neked is a nagymama omlós, édes, gőzölgő finomsága jut eszedbe, melyet percek alatt elfogyaszt a család. Te is próbálkoznál vele, de azt hiszed, nem tudsz úgysem olyan finomat sütni, mint ő?
Csak gondolj bele, hogy a nagyi is volt kezdő szakácsnő, ő sem a pitesütés tudományával jött a világra. Úgyhogy próbálkozz, készítsd el receptjeinket, és lépj a nyomdokaiba.
Almás pite
Hozzávalók:
- 2 kg alma
- 70 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 citrom
- 1 csomag sütőpor
- fahéj
Az almát hámozd meg, reszeld le, és a fahéjjal, valamint a cukorral szórd meg. A lisztet a sütőporral, a vajjal, a porcukorral és három tojással keverd össze. Reszeld bele a citrom héját, és a tejjel gyúrd össze. A tésztát oszd ketté, majd mindkettőt nyújtsd ki ujjnyi nagyságúra és a tepsi méretére. A tepsit béleld ki sütőpapírral, és az aljába tedd bele az egyik tésztát. Az almát alaposan nyomkodd ki, és rétegezd rá a tésztalapra. A másik tésztával takard be a tetejét, majd kend meg tojással, és végül villával finoman szurkáld meg. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Almás pite másképp
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 1 kg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- tej
- fél citrom
- fahéj
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben futtasd fel. A lisztet, 10 dkg cukrot, két tojássárgáját, az élesztőt és az olajat keverd össze. Reszeld bele a citromhéjat, majd annyi tejjel gyúrd össze, hogy a tészta ne ragadjon. Takard le a tál tetejét, és a tésztát meleg helyen keleszd duplájára.
Az almát hámozd meg, szórd meg ízlésed szerint fahéjjal és cukorral, majd hagyd állni. A megkelt tésztát vedd ketté, lisztezett deszkán nyújtsd ki a tepsi nagyságára.
A tepsit béleld ki sütőpapírral, és fektesd bele az egyik tésztalapot. Az alaposan kinyomkodott almát egyenletesen oszlasd el a tetején, majd fedd le a másik tésztalappal. Tojássárgájával kend meg a tetejét, majd egy villa segítségével óvatosan szurkáld meg, így megakadályozva, hogy felpúposodjon. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Vaníliapudingos almás pite
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg alma
- 8 dkg cukor
- 2 dl almalé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kis fahéjrúd
Hozzávalók a tetejéhez:
- 8 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 5 dl tej
- 1 zacskó vaníliaízű pudingpor
Az élesztőt langyos tejbe morzsold bele. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással és a vajjal keverd össze, majd a tejjel gyúrd össze. Takard le, és meleg helyen keleszd duplájára. Az almát hámozd meg, darabold fel, és tedd egy lábasba. Szórd rá a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a fahéját, illetve öntsd rá az almalevet, és forrástól számítva főzd 10-12 percig. A megkelt tésztát oszd kétfelé, és nyújtsd ki a tepsi nagyságára. Tedd egy kivajazott tepsibe, és amikor a töltelék kihűlt, rétegezd rá. A másik tésztalappal fedd be, és hagyd állni nagyjából 20 percig. A pudingport a csomagolásán leírtak szerint készítsd el. A tészta tetejébe nyomj kis mélyedéseket, majd a pudingot és a darabolt vajat illeszd bele. Előmelegített sütőben süsd készre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Fűszeres almás pite
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 1 dl víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg barnacukor
- 7 alma
- 6 evőkanál víz
- 2 dkg finomliszt
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
A lisztet a vajjal és a vízzel gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta rugalmas, és már nem ragad. Vágd ketté a tésztát, és nyújtsd tepsi nagyságúra mindkét felét. Az egyiket tedd a tepsi aljába. Az almát hámozd meg, és szeleteld fel, majd terítsd be vele a tészta tetejét. A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a lisztet, a sima és a barnacukrot, a vizet, valamint a fahéjat és a szegfűszeget. Ha alaposan összekeverted, tedd vissza főni, de ne forrald fel. Öntözd meg vele az almaszeleteket, majd a másik tésztával fedd be őket. A sütit szurkáld meg késsel, majd előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- torta
4 hipergyors almatortarecept

- joghurt
- torta
4 gyümölcsös, sütésmentes joghurttorta

- gyümölcs
- rétes