4 kedvenc tepsis egytálétel

Végy egy tepsit, pár hozzávalót, dobáld össze, már kész is a vacsi. Ráadásul felügyelned sem kell az ételt, csak időben kivenni a sütőből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tejszínes póréhagyma

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg póréhagyma
  • 15 dkg ementáli
  • 2 és fél dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejszín
  • kevés petrezselyemzöld
  • késhegynyi bors és szerecsendió

A hagyma fehér részét vágd le, majd két liter sós, szerecsendióval fűszerezett vízben párold 20 percig.

Vajazz ki egy hőálló edényt, rendezd benne egymás mellé a hagymákat. A vajat melegítsd fel, add hozzá a lisztet, majd öntsd bele a tejet, és egyszer rottyantsd össze.

Végül keverd bele a tejszínt, a sót és a borsot, majd öntsd a hagymára. Vágd apróra a petrezselymet, és szórd a reszelt sajttal együtt a hagymára. Előmelegített sütőben süsd, amíg a sajt rá nem olvad.

Szardellás krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 szem közepes krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz szardellafilé
  • 2 vöröshagyma
  • 5 dkg vaj

A megtisztított krumplit vágd vékony szeletekre, a hagymát karikázd fel. A szardelláról csöpögtesd le az olajat, majd a filét a krumplival és a hagymával rétegezve tedd kivajazott tepsibe. A vajat morzsold a tetejére, és egy keveset csepegtess a tetejére a szardella olajából is. Öntsd rá a tejszín felét, a tepsit fedd le, majd előmelegített sütőben párold fél órán át. Végül öntsd rá a maradék tejszínt, és süsd még fél órát.

Rakott makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg makaróni
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • pár szem konzervgomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál liszt
  • bors, só

A makarónit sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és tedd félre. A tarját vágd kockára, és kevés vajon pirítsd meg, majd keverd hozzá a gombát. A makarónit keverd össze a gombás-tarjás keverékkel, majd oszlasd szét egyenletesen egy kivajazott tűzálló tepsiben. A tejfölt keverd ki a liszttel, add hozzá a tojásokat, kevés sót, borsot, a pépesített fokhagymát, habverővel keverd össze alaposan, majd öntsd az egészet a tésztára. Szórd meg sajttal, majd közepes lángon süsd a sajt pirulásáig.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Holland rakott tojás

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 nagyobb vöröshagyma
  • 12 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A hagymát tisztítsd meg, vágd karikára, és süsd át az olajon. A tojásokat főzd keményre. Kivajazott tepsi aljára rétegezd a hagyma felét és a karikára vágott tojásokat, majd ismét hagyma következik. Keverd össze a tejfölt, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd öntsd a hagymára. Vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, de csak világosra, majd szórd a tepsi tetejébe. Sütőben süsd át, majd forrón tálald.

Ezt is szeretjük