4 kedvenc tepsis egytálétel
Végy egy tepsit, pár hozzávalót, dobáld össze, már kész is a vacsi. Ráadásul felügyelned sem kell az ételt, csak időben kivenni a sütőből.
Tejszínes póréhagyma
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg póréhagyma
- 15 dkg ementáli
- 2 és fél dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejszín
- kevés petrezselyemzöld
- késhegynyi bors és szerecsendió
A hagyma fehér részét vágd le, majd két liter sós, szerecsendióval fűszerezett vízben párold 20 percig.
Vajazz ki egy hőálló edényt, rendezd benne egymás mellé a hagymákat. A vajat melegítsd fel, add hozzá a lisztet, majd öntsd bele a tejet, és egyszer rottyantsd össze.
Végül keverd bele a tejszínt, a sót és a borsot, majd öntsd a hagymára. Vágd apróra a petrezselymet, és szórd a reszelt sajttal együtt a hagymára. Előmelegített sütőben süsd, amíg a sajt rá nem olvad.
Szardellás krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 szem közepes krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 doboz szardellafilé
- 2 vöröshagyma
- 5 dkg vaj
A megtisztított krumplit vágd vékony szeletekre, a hagymát karikázd fel. A szardelláról csöpögtesd le az olajat, majd a filét a krumplival és a hagymával rétegezve tedd kivajazott tepsibe. A vajat morzsold a tetejére, és egy keveset csepegtess a tetejére a szardella olajából is. Öntsd rá a tejszín felét, a tepsit fedd le, majd előmelegített sütőben párold fél órán át. Végül öntsd rá a maradék tejszínt, és süsd még fél órát.
Rakott makaróni
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg makaróni
- 20 dkg füstölt tarja
- 15 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- pár szem konzervgomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál liszt
- bors, só
A makarónit sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és tedd félre. A tarját vágd kockára, és kevés vajon pirítsd meg, majd keverd hozzá a gombát. A makarónit keverd össze a gombás-tarjás keverékkel, majd oszlasd szét egyenletesen egy kivajazott tűzálló tepsiben. A tejfölt keverd ki a liszttel, add hozzá a tojásokat, kevés sót, borsot, a pépesített fokhagymát, habverővel keverd össze alaposan, majd öntsd az egészet a tésztára. Szórd meg sajttal, majd közepes lángon süsd a sajt pirulásáig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Holland rakott tojás
Hozzávalók 6 személyre:
- 6 nagyobb vöröshagyma
- 12 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojássárgája
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só
A hagymát tisztítsd meg, vágd karikára, és süsd át az olajon. A tojásokat főzd keményre. Kivajazott tepsi aljára rétegezd a hagyma felét és a karikára vágott tojásokat, majd ismét hagyma következik. Keverd össze a tejfölt, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd öntsd a hagymára. Vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, de csak világosra, majd szórd a tepsi tetejébe. Sütőben süsd át, majd forrón tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom