4 kedvenc tepsis egytálétel
Végy egy tepsit, pár hozzávalót, dobáld össze, már kész is a vacsi. Ráadásul felügyelned sem kell az ételt, csak időben kivenni a sütőből.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszínes póréhagyma

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg póréhagyma
  • 15 dkg ementáli
  • 2 és fél dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejszín
  • kevés petrezselyemzöld
  • késhegynyi bors és szerecsendió

A hagyma fehér részét vágd le, majd két liter sós, szerecsendióval fűszerezett vízben párold 20 percig.

Vajazz ki egy hőálló edényt, rendezd benne egymás mellé a hagymákat. A vajat melegítsd fel, add hozzá a lisztet, majd öntsd bele a tejet, és egyszer rottyantsd össze.

Végül keverd bele a tejszínt, a sót és a borsot, majd öntsd a hagymára. Vágd apróra a petrezselymet, és szórd a reszelt sajttal együtt a hagymára. Előmelegített sütőben süsd, amíg a sajt rá nem olvad.

Szardellás krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 szem közepes krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz szardellafilé
  • 2 vöröshagyma
  • 5 dkg vaj

A megtisztított krumplit vágd vékony szeletekre, a hagymát karikázd fel. A szardelláról csöpögtesd le az olajat, majd a filét a krumplival és a hagymával rétegezve tedd kivajazott tepsibe. A vajat morzsold a tetejére, és egy keveset csepegtess a tetejére a szardella olajából is. Öntsd rá a tejszín felét, a tepsit fedd le, majd előmelegített sütőben párold fél órán át. Végül öntsd rá a maradék tejszínt, és süsd még fél órát.

Rakott makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg makaróni
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • pár szem konzervgomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál liszt
  • bors, só

A makarónit sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és tedd félre. A tarját vágd kockára, és kevés vajon pirítsd meg, majd keverd hozzá a gombát. A makarónit keverd össze a gombás-tarjás keverékkel, majd oszlasd szét egyenletesen egy kivajazott tűzálló tepsiben. A tejfölt keverd ki a liszttel, add hozzá a tojásokat, kevés sót, borsot, a pépesített fokhagymát, habverővel keverd össze alaposan, majd öntsd az egészet a tésztára. Szórd meg sajttal, majd közepes lángon süsd a sajt pirulásáig.

Holland rakott tojás

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 nagyobb vöröshagyma
  • 12 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A hagymát tisztítsd meg, vágd karikára, és süsd át az olajon. A tojásokat főzd keményre. Kivajazott tepsi aljára rétegezd a hagyma felét és a karikára vágott tojásokat, majd ismét hagyma következik. Keverd össze a tejfölt, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd öntsd a hagymára. Vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, de csak világosra, majd szórd a tepsi tetejébe. Sütőben süsd át, majd forrón tálald.

Ezt is szeretjük