A 4 legfinomabb rakott tészta

Kiadós vacsorák

A tésztát mindenki szereti, ha viszont unjátok csak szósszal nyakon önteni, akkor elő a jénait, és süsd össze mindenféle finomsággal!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csőtészta római módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg makaróni
  • 30 dkg zöldborsó
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 1 hagyma
  • 2 tojás
  • 8 dkg reszelt sajt
  • bors

A vajon fonnyaszd meg a finomra vágott hagymát, dobd rá a zöldborsót, és párold puhára. Egy másik lábosban az olajon pirítsd meg az apróra felkockázott szalonnát, add hozzá a párolt zöldborsót, és szükség szerint sózd meg.

Főzd ki a tésztát, szűrd le, tedd hőálló tálba, add hozzá a zöldborsós ragut, a sóval, borssal felvert tojásokat, szórd meg a reszelt sajttal, és süsd át 20 perc alatt.

Csirkehúsos tésztasült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg kagylótészta
  • fél főtt csirke
  • 6 tavaszi hagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 tojás
  • 35 dkg konzervananász
  • 2 kávéskanál Worchester-mártás
  • 6 dkg friss kenyérmorzsa korpás kenyérből
  • 6 dkg reszelt Cheddar sajt

180 fokra hevítsd elő a sütőt. A kagylótésztát főzd meg, csurgasd le, és egy közepes méretű serpenyő aljára szedd ki. A csirkét csontozd ki, húzd le a bőrét, és a húsát darabold durvára. Elegyítsd a csirkehúst, a felvágott hagymát és a piros húsú paprikát, a lecsurgatott és darabolt ananászt, az enyhén fölvert tojásokat, majd a Worchester-mártást, és terítsd rá a kagylótésztára. Hintsd meg a kenyérmorzsával összekevert sajttal. Süsd a sütőben 30 percig.

Prágai rakott sonkás tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg széles metélt
  • 30 dkg főtt sonka egy darabban
  • 1 hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 2 dl tejföl
  • zsemlemorzsa
  • bors

A megtisztított, finomra vágott hagymát a vaj felén pirítsd aranybarnára, a sonkát apróra kockázd fel. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben főzd ki, szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, alaposan csepegtesd le, majd add hozzá a pirított hagymát és a sonkakockákat. A tojássárgákat keverd el a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal, kanalanként kíméletesen dolgozd össze a kemény habbá vert tojásfehérjékkel, lazán keverd a tésztához, és egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítsd bele, a maradék vajat pedig tördeld a tetejére. Alufóliával takard be, majd a fóliát levéve 10 percig szikkaszd - pirítsd, majd a sütőtálban hagyva melegen kínáld.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg lasagne
  • 30 dkg sovány sertéshús
  • 4 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg reszelt sajt - egyharmad része füstölt sajt
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg finomliszt
  • őrölt bors
  • 1,5 dl olaj
  • kakukkfű

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és a lereszelt vöröshagymát együtt pirítsd meg, a finomra darált sertéshúst ízesítsd a fűszerekkel és a paradicsompürével, majd a vörösborral felengedve körülbelül 1 órán át párold. Ha a levét elfőtte, öntsd fel vízzel, és párold puhára. A tejfölt keverd simára a liszttel, öntsd a húshoz, és forrald át. Bő, sós vízben főzd 5 percig tésztalapokat, és a felét terítsd tűzálló tálba.
Szórd meg reszelt sajttal, öntsd rá a húsos mártást, majd fedd be a tészta másik felével, és arra is szórj reszelt sajtot. Addig süsd a sütőben, amíg szépen megpirul a teteje. Kockákra vágva tálald.

Ezt is szeretjük