A 4 legfinomabb rakott tészta
A tésztát mindenki szereti, ha viszont unjátok csak szósszal nyakon önteni, akkor elő a jénait, és süsd össze mindenféle finomsággal!
Csőtészta római módra
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg makaróni
- 30 dkg zöldborsó
- 10 dkg húsos szalonna
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 1 hagyma
- 2 tojás
- 8 dkg reszelt sajt
- só
- bors
A vajon fonnyaszd meg a finomra vágott hagymát, dobd rá a zöldborsót, és párold puhára. Egy másik lábosban az olajon pirítsd meg az apróra felkockázott szalonnát, add hozzá a párolt zöldborsót, és szükség szerint sózd meg.
Főzd ki a tésztát, szűrd le, tedd hőálló tálba, add hozzá a zöldborsós ragut, a sóval, borssal felvert tojásokat, szórd meg a reszelt sajttal, és süsd át 20 perc alatt.
Csirkehúsos tésztasült
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg kagylótészta
- fél főtt csirke
- 6 tavaszi hagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 tojás
- 35 dkg konzervananász
- 2 kávéskanál Worchester-mártás
- 6 dkg friss kenyérmorzsa korpás kenyérből
- 6 dkg reszelt Cheddar sajt
180 fokra hevítsd elő a sütőt. A kagylótésztát főzd meg, csurgasd le, és egy közepes méretű serpenyő aljára szedd ki. A csirkét csontozd ki, húzd le a bőrét, és a húsát darabold durvára. Elegyítsd a csirkehúst, a felvágott hagymát és a piros húsú paprikát, a lecsurgatott és darabolt ananászt, az enyhén fölvert tojásokat, majd a Worchester-mártást, és terítsd rá a kagylótésztára. Hintsd meg a kenyérmorzsával összekevert sajttal. Süsd a sütőben 30 percig.
Prágai rakott sonkás tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg széles metélt
- 30 dkg főtt sonka egy darabban
- 1 hagyma
- 10 dkg vaj
- 5 tojás
- 2 dl tejföl
- zsemlemorzsa
- só
- bors
A megtisztított, finomra vágott hagymát a vaj felén pirítsd aranybarnára, a sonkát apróra kockázd fel. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben főzd ki, szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, alaposan csepegtesd le, majd add hozzá a pirított hagymát és a sonkakockákat. A tojássárgákat keverd el a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal, kanalanként kíméletesen dolgozd össze a kemény habbá vert tojásfehérjékkel, lazán keverd a tésztához, és egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítsd bele, a maradék vajat pedig tördeld a tetejére. Alufóliával takard be, majd a fóliát levéve 10 percig szikkaszd - pirítsd, majd a sütőtálban hagyva melegen kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Lasagne
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg lasagne
- 30 dkg sovány sertéshús
- 4 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg reszelt sajt - egyharmad része füstölt sajt
- 15 dkg vöröshagyma
- 4 dkg paradicsompüré
- 2 dl vörösbor
- 2 dl tejföl
- 5 dkg finomliszt
- só
- őrölt bors
- 1,5 dl olaj
- kakukkfű
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és a lereszelt vöröshagymát együtt pirítsd meg, a finomra darált sertéshúst ízesítsd a fűszerekkel és a paradicsompürével, majd a vörösborral felengedve körülbelül 1 órán át párold. Ha a levét elfőtte, öntsd fel vízzel, és párold puhára. A tejfölt keverd simára a liszttel, öntsd a húshoz, és forrald át. Bő, sós vízben főzd 5 percig tésztalapokat, és a felét terítsd tűzálló tálba.
Szórd meg reszelt sajttal, öntsd rá a húsos mártást, majd fedd be a tészta másik felével, és arra is szórj reszelt sajtot. Addig süsd a sütőben, amíg szépen megpirul a teteje. Kockákra vágva tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom