4 omlós sülthús-variáció
Gondban vagy, hogy mit is főzz a hétvégén? Úgy érzed, kifogytál az új ötletekből? Itt van néhány remek husis recept, amivel meglepheted a családot.
Hagymaágyon sült hús
Hozzávalók 4-5 személyre:
- 1 kg tarja
- 8 fej hagyma
- 2 zöldhagyma
- 4 gomba
- 1 piros húsú paprika
- 1 paradicsom
- ételízesítő
- só
- bors
- olaj
- liszt
A húst szeleteld fel 2 cm vastag szeletekre, sózd, majd lisztbe forgasd bele, egy kevés olajon mindkét oldalát süsd 1-1 percig, majd tedd félre.
A hagymákat vágd félbe, szeleteld fel, és egy magas falú, hőálló tálba terítsd bele. Tedd rá a hússzeleteket, öntsd rá a szaftot. Szórd meg ételízesítővel, borssal, majd a többi felszeletelt zöldséget is terítsd rá. A tetejére tegyél egy réteg hagymát. Forró sütőben körülbelül 1 órát süsd. Vizet nem kell hozzáönteni, mert a zöldségek elég levet eresztenek, a hagymától sűrű szaftja lesz.
Káposztás sült hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej fehér káposzta
- só
- bors
- 4 szelet oldalas
- 4 vastagabb szelet császárszalonna
A káposztát szeleteld fel, egy tálban sózd le, hagyd állni egy órát, nyomkodd ki a levét, szórd meg egy kis borssal, és tedd kiolajozott tepsibe. A húsokat sózd, borsozd, a szalonnát kisebb darabokra vágd fel. A hús- és szalonnaszeleteket fektesd rá a káposztára. A tálat fedd be alufóliával. Előmelegített sütőben 40-50 percig süsd, majd vedd le az alufóliát, és addig süsd fólia nélkül, amíg a szalonna és a hús megpirul.
Tepsiben sült csirke fehérborral és mustárral
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 és fél dl száraz fehérbor
- 3 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 feldarabolt csirke
- 2 vöröshagyma
- só
- bors
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy kis tálkában kézi habverővel keverd simára a bort a mustárral, és tedd félre. Egy nagy, sütőben is használható lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, és a csirkedarabokat minden oldalukon pirítsd meg barnára. Amint megbarnultak, vedd ki őket, és dobd az edénybe a szeletekre vágott hagymát. Mérsékeld a lángot, kevergetve 4-5 percig párold a hagymát, amíg meg nem puhul, és aranybarna nem lesz. Ekkor tedd vissza rá a csirkedarabokat az aprólékkal együtt, és az egészet sózd, borsozd. A boros-mustáros keveréket öntsd a csirkére, és tedd az edényt a sütő középső rácsára. Először 20 percig süsd a csirkét, majd amikor a húsdarabok felül már aranybarnák, egyenként fordítsd meg őket, és 10 perc alatt süsd készre.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tepsis lecsós csirke
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 8 nagy burgonya
- 4 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- 2 fej hagyma
- 5 dkg olaj
A krumplit hámozd meg, vágd nagyjából 1 centis karikákra. A tepsit olajozd ki, rakd le a szeletelt krumplit, hogy befedje a tepsi alját. Kicsit sózd meg. Rakd rá a befűszerezett csirkecombokat. A hús tetejére rakd a karikára vágott hagymát, majd a karikára vágott zöldpaprikát és a paradicsomszeleteket. Kicsit sózd ezt is. Fél bögre vízzel locsold meg. Fólia alatt sütőben 1 órán át süsd. Esetleg - levéve a fóliát - még lehet pirítani.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka