4 gyors, ropogós sült csirke
Ha szeretnéd feldobni valamivel a klasszikus hétvégi fogást, válogass receptjeinkből. Hétköznapi hozzávalók, mennyei ízkombinációk!
Az alábbiakban olvashatsz néhány tippet, melynek segítségével gyors, egyszerű, mégis különleges vagy akár pikáns fogásokat tehetsz az asztalra.
Gyömbéres csirke sült almával
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 4 kisebb alma
- áfonyalekvár
- őrölt gyömbér
- fahéj
- só
- bors
A csirkét tisztítsd meg, sózd, borsozd, és dörzsöld be egy kevés gyömbérrel. Tedd egy hőálló edénybe, önts alá ujjnyi vizet, takard le fóliával, és tedd előmelegített sütőbe. Amíg puhul, mosd meg az almákat, majd vágd őket ketté, és óvatosan kapard ki a magházukat.
Töltsd meg őket egy-egy kanál áfonyalekvárral, és a tetejüket szórd meg egy csipet fahéjjal. Mikor a hús már megpuhult, vedd le a fóliát, tedd a csirke mellé a töltött almákat, és tedd vissza a sütőbe, amíg a hús szép piros lesz, az almák pedig megsülnek.
Fűszervajban sült csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 250 g puha vaj
- 1 citrom
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál zsálya
- 1 teáskanál oregánó
A csirkét sózd meg kívül-belül, tedd a belsejébe a rozmaringot, illetve a késsel vagy villával megszurkált citromot. A szoba-hőmérsékletű vajba keverj fél teáskanálnyi sót, valamint a fűszereket. A csirke bőrét óvatosan válaszd le a mellrészen, addig haladva, ameddig csak tudsz, vigyázva, hogy ne szakadjon ki. A fűszervajat töltsd a bőr és a hús közé, és oszlasd el egyenletesen. Ha marad ki valamennyi, nyugodtan kend meg vele kívülről is a húst. Ezután a bőrt tűzd vissza hústűvel, és 220 fokra előmelegített sütőben kezdd el sütni a csirkét, először mellével lefelé, majd fél óra elteltével fordítsd meg, és süsd mindenhol ropogósra.
Sherrys csirkecombok
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál méz
- fél teáskanál só
- frissen őrölt bors
- fél dl sherry
Az olajat keverd el a sóval, a borssal, a paprikával, a mézzel és a cherryvel, majd kend be vele a csirkecombokat. Tedd őket fóliával bevont sütőrácsra, és told alacsony hőfokú sütőbe, körülbelül 20 percre. Ezután tekerd a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és 20-30 perc alatt pirítsd ropogósra a husikat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egészben sült csirke zöldségágyon
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 30 dkg csiperkegomba
- 8 közepes burgonya
- 5 dkg vaj
- 4-5 fej fokhagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 nagy fej vöröshagyma
- morzsolt majoránna
- morzsolt kakukkfű
- só
A csirkét belül dörzsöld be sóval és majoránnával, majd tedd bele a megtisztított fokhagymagerezdeket. Kívülről is sózd be, majd fektesd egy tepsibe, önts alá kevés vizet, takard le fóliával, és tedd 220 fokos sütőbe, amit fél óra múlva tekerj le 170 fokosra. Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a zöldségeket, majd szórd őket egy nagyobb tepsibe. Amikor a hús már kifehéredett, fektesd a zöldségágyra - ha kell, önts még alá egy kevés vizet -, locsold meg a kifőtt zsírjával, kend meg a felolvasztott vajjal, és tedd vissza a sütőbe, amíg teljesen át nem puhul, és szép piros színt nem kap.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka