4 ínycsiklandó rakott étel
Nincs időd főzni? Gyorsan és könnyen elkészíthető egytálételre vágysz? Akkor ezeket a recepteket neked találták ki. Csak 30 perc, és kész!
Szalonnás-húsos rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 10 dkg szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél kg spagetti
- 5 dl főzőtejszín
- só
- bors
- oregánó
- majoránna
- 15 dkg sajt
A tésztát rakd fel főni sós vízben. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Tedd bele a darált húst, sózd, borsozd meg, fűszerezd az oregánóval és majoránnával ízlés szerint.
10 percig párold, majd öntsd fel a tejszínnel, és sűrítsd be. A kifőtt tésztát a húsos raguval együtt öntsd egy magas falú tepsibe vagy tűzálló tálba. Reszelj sajtot a tetejére, és tedd forró sütőbe 10 percre, amíg a sajt megpirul rajta.
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 6 tojás
- 4 dl tejföl
- 2-3 evőkanál majonéz
- 15 dkg trappista és 15 dkg karaván sajt
- vaj
A tojásokat főzd keményre, majd villával törd apró darabokra. A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd puhára. Egy tepsit vagy egy jénai tálat vajazz ki, és a karfiol felét rakd az aljára. A tojást halmozd a tetejére, és egyenletesen simítsd el, hogy mindenhová jusson. A tejfölt 2-3 evőkanál majonézzel keverd el, és oszlasd el a tojás tetején. Végül tedd rá a második adag karfiolt, és a reszelt sajttal alaposan szórd meg. Néhány kiskanálnyi vajat tegyél a tetejére, majd forró sütőben süsd aranysárgára. Pirított zsemlemorzsával és rengeteg tejföllel tálald.
Sonkás-kolbászos rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg penne
- 1 nagy pohár tejföl
- pár gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 20-30 dkg sonka
- 10-15 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg sajt
- pici olaj
- só, bors, ételízesítő
Főzd ki a tésztát sós vízben. A sonkát és a kolbászt pici olajon futtasd meg, add hozzá az apróra vágott hagymát, és kicsit pirítsd át. A tejfölt ízesítsd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd öntsd a sonkás-kolbászos keverékre, és kevergesd pár percig. Ha kész, keverd a kifőtt tésztához, majd öntsd egy tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. 10-15 percre tedd sütőbe.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 25 dkg szeletelt bacon
- 1 pohár tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál olaj
- 2 szem paradicsom
- pirospaprika, só, bors
- kevés Piros Arany
A zöldbabot főzd meg sós vízben. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon párold üvegesre, és a darált húst, a fűszereket, a Piros Aranyat és a pirospaprikát hozzáadva készíts ragut. A bab felét tedd tűzálló tálba, erre jön a pörkölt fele, aztán a bab másik fele, és végül a pörkölt. Erre öntsd rá a fűszerekkel kikevert tejfölt, majd az egészet fedd be szeletelt baconnel, karikára vágott paradicsommal, végül reszelt sajttal. 20 perc alatt készre süthető.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség