4 ínycsiklandó rakott étel

Nincs időd főzni? Gyorsan és könnyen elkészíthető egytálételre vágysz? Akkor ezeket a recepteket neked találták ki. Csak 30 perc, és kész!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szalonnás-húsos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fél kg spagetti
  • 5 dl főzőtejszín
  • bors
  • oregánó
  • majoránna
  • 15 dkg sajt

A tésztát rakd fel főni sós vízben. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Tedd bele a darált húst, sózd, borsozd meg, fűszerezd az oregánóval és majoránnával ízlés szerint.

10 percig párold, majd öntsd fel a tejszínnel, és sűrítsd be. A kifőtt tésztát a húsos raguval együtt öntsd egy magas falú tepsibe vagy tűzálló tálba. Reszelj sajtot a tetejére, és tedd forró sütőbe 10 percre, amíg a sajt megpirul rajta.

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 6 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 15 dkg trappista és 15 dkg karaván sajt
  • vaj

A tojásokat főzd keményre, majd villával törd apró darabokra. A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd puhára. Egy tepsit vagy egy jénai tálat vajazz ki, és a karfiol felét rakd az aljára. A tojást halmozd a tetejére, és egyenletesen simítsd el, hogy mindenhová jusson. A tejfölt 2-3 evőkanál majonézzel keverd el, és oszlasd el a tojás tetején. Végül tedd rá a második adag karfiolt, és a reszelt sajttal alaposan szórd meg. Néhány kiskanálnyi vajat tegyél a tetejére, majd forró sütőben süsd aranysárgára. Pirított zsemlemorzsával és rengeteg tejföllel tálald.

Sonkás-kolbászos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 1 nagy pohár tejföl
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20-30 dkg sonka
  • 10-15 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg sajt
  • pici olaj
  • só, bors, ételízesítő

Főzd ki a tésztát sós vízben. A sonkát és a kolbászt pici olajon futtasd meg, add hozzá az apróra vágott hagymát, és kicsit pirítsd át. A tejfölt ízesítsd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd öntsd a sonkás-kolbászos keverékre, és kevergesd pár percig. Ha kész, keverd a kifőtt tésztához, majd öntsd egy tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. 10-15 percre tedd sütőbe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1 pohár tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 szem paradicsom
  • pirospaprika, só, bors
  • kevés Piros Arany

A zöldbabot főzd meg sós vízben. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon párold üvegesre, és a darált húst, a fűszereket, a Piros Aranyat és a pirospaprikát hozzáadva készíts ragut. A bab felét tedd tűzálló tálba, erre jön a pörkölt fele, aztán a bab másik fele, és végül a pörkölt. Erre öntsd rá a fűszerekkel kikevert tejfölt, majd az egészet fedd be szeletelt baconnel, karikára vágott paradicsommal, végül reszelt sajttal. 20 perc alatt készre süthető.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük