4 ínycsiklandó rakott étel

Nincs időd főzni? Gyorsan és könnyen elkészíthető egytálételre vágysz? Akkor ezeket a recepteket neked találták ki. Csak 30 perc, és kész!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szalonnás-húsos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fél kg spagetti
  • 5 dl főzőtejszín
  • bors
  • oregánó
  • majoránna
  • 15 dkg sajt

A tésztát rakd fel főni sós vízben. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Tedd bele a darált húst, sózd, borsozd meg, fűszerezd az oregánóval és majoránnával ízlés szerint.

10 percig párold, majd öntsd fel a tejszínnel, és sűrítsd be. A kifőtt tésztát a húsos raguval együtt öntsd egy magas falú tepsibe vagy tűzálló tálba. Reszelj sajtot a tetejére, és tedd forró sütőbe 10 percre, amíg a sajt megpirul rajta.

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 6 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 15 dkg trappista és 15 dkg karaván sajt
  • vaj

A tojásokat főzd keményre, majd villával törd apró darabokra. A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd puhára. Egy tepsit vagy egy jénai tálat vajazz ki, és a karfiol felét rakd az aljára. A tojást halmozd a tetejére, és egyenletesen simítsd el, hogy mindenhová jusson. A tejfölt 2-3 evőkanál majonézzel keverd el, és oszlasd el a tojás tetején. Végül tedd rá a második adag karfiolt, és a reszelt sajttal alaposan szórd meg. Néhány kiskanálnyi vajat tegyél a tetejére, majd forró sütőben süsd aranysárgára. Pirított zsemlemorzsával és rengeteg tejföllel tálald.

Sonkás-kolbászos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 1 nagy pohár tejföl
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20-30 dkg sonka
  • 10-15 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg sajt
  • pici olaj
  • só, bors, ételízesítő

Főzd ki a tésztát sós vízben. A sonkát és a kolbászt pici olajon futtasd meg, add hozzá az apróra vágott hagymát, és kicsit pirítsd át. A tejfölt ízesítsd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd öntsd a sonkás-kolbászos keverékre, és kevergesd pár percig. Ha kész, keverd a kifőtt tésztához, majd öntsd egy tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. 10-15 percre tedd sütőbe.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1 pohár tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 szem paradicsom
  • pirospaprika, só, bors
  • kevés Piros Arany

A zöldbabot főzd meg sós vízben. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon párold üvegesre, és a darált húst, a fűszereket, a Piros Aranyat és a pirospaprikát hozzáadva készíts ragut. A bab felét tedd tűzálló tálba, erre jön a pörkölt fele, aztán a bab másik fele, és végül a pörkölt. Erre öntsd rá a fűszerekkel kikevert tejfölt, majd az egészet fedd be szeletelt baconnel, karikára vágott paradicsommal, végül reszelt sajttal. 20 perc alatt készre süthető.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük