4 ízletes husi fél óra alatt
Nem kell fél óránál többet a konyhában töltened, és már eheted is a finomabbnál finomabb húsos falatkákat zöldséggel, sajttal és némi alkohollal megbolondítva.
Sajtban sült sonka
Hozzávalók:
- 8 kis szelet főtt, füstölt tarja
- 1 evőkanál liszt
- 3 tojásfehérje
- 1 evőkanál reszelt sajt – lehetőleg parmezán
- só
- törött bors
- olaj
Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd keverd bele a reszelt sajtot, egy evőkanál lisztet, sót és borsot ízlés szerint.
Egyenként forgasd meg a sonkaszeleteket a lisztben, majd a habos masszában is. Bő, forró olajban hirtelen süsd ki. Kínáld vajas zöldséggel vagy burgonyapürével és salátával.
Farmerszelet
Hozzávalók:
-
40 dkg marhahús
-
20 dkg zöldség – sárgarépa, kelbimbó, karfiol
-
10 dkg gomba
-
4 dkg vaj
-
petrezselyemzöld
-
só
-
bors
A megmosott húst vágd vékony szeletekre, fűszerezd meg, és süsd át vajon. Közben a sárgarépát darabold kockára, a karfiolt szedd rózsáira, és a gombával, valamint a kelbimbóval párold puhára. Mindezeket öntsd a kisütött szeletekre. A tetejét díszítsd finomra vágott petrezselyemzölddel.
Ínyenc marhanyelv
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, füstölt marhanyelv
- 5 dkg darált mandula
- 3 paradicsom
- 1 dl édeskés fehérbor
- 1 dl tejföl
- 10 szem kimagozott olajbogyó
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál liszt
- 1 teáskanál ételízesítő
- késhegynyi őrölt babérlevél
- kevés só
- csipetnyi cukor
A bőrétől megtisztított füstölt nyelvet metéld vékony csíkokra. Felforrósított olajon pirítsd meg a lisztet, engedd fel a borral és másfél deci vízzel. Tedd bele a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a darált mandulát, az ételízesítőt, a finomra vagdalt olajbogyót, a babérlevelet, végül a csíkokra vágott nyelvet. Állandó keverés mellett alaposan forrald össze. Ha szükséges, sózd meg. Add hozzá a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot. Egy percnyi forrás után keverd bele a tejfölt, és ezzel is forrald át. Ízlés szerint ízesítsd cukorral. Apróra tört spagettivel vagy párolt rizzsel kínáld.
Konyakos sonka
Hozzávalók:
- 30-40 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál konyak
- 2 gerezd fokhagyma
- késhegynyi pástétomfűszer
- só
- törött feketebors
Melegítsd meg a vajat, majd liszttel megszórva forrósítsd fel habzásig. Öntsd fel tejjel, vörösborral, sóval, borssal, pástétomfűszerrel, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával és tejföllel. Simára keverve forrald jól fel, végül tedd bele a laskára vágott főtt sonkát, a konyakot, és rottyants egyet rajta. Tálald burgonyakrokettel vagy zsemlegombóccal.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka