4 ízletes husi fél óra alatt
Nem kell fél óránál többet a konyhában töltened, és már eheted is a finomabbnál finomabb húsos falatkákat zöldséggel, sajttal és némi alkohollal megbolondítva.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtban sült sonka

Hozzávalók:

  • 8 kis szelet főtt, füstölt tarja
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 tojásfehérje
  • 1 evőkanál reszelt sajt – lehetőleg parmezán
  • törött bors
  • olaj

Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd keverd bele a reszelt sajtot, egy evőkanál lisztet, sót és borsot ízlés szerint.

Egyenként forgasd meg a sonkaszeleteket a lisztben, majd a habos masszában is. Bő, forró olajban hirtelen süsd ki. Kínáld vajas zöldséggel vagy burgonyapürével és salátával.

Farmerszelet

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg zöldség – sárgarépa, kelbimbó, karfiol
  • 10 dkg gomba
  • 4 dkg vaj
  • petrezselyemzöld
  • bors

A megmosott húst vágd vékony szeletekre, fűszerezd meg, és süsd át vajon. Közben a sárgarépát darabold kockára, a karfiolt szedd rózsáira, és a gombával, valamint a kelbimbóval párold puhára. Mindezeket öntsd a kisütött szeletekre. A tetejét díszítsd finomra vágott petrezselyemzölddel.

Ínyenc marhanyelv

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt, füstölt marhanyelv
  • 5 dkg darált mandula
  • 3 paradicsom
  • 1 dl édeskés fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 10 szem kimagozott olajbogyó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • késhegynyi őrölt babérlevél
  • kevés só
  • csipetnyi cukor

A bőrétől megtisztított füstölt nyelvet metéld vékony csíkokra. Felforrósított olajon pirítsd meg a lisztet, engedd fel a borral és másfél deci vízzel. Tedd bele a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a darált mandulát, az ételízesítőt, a finomra vagdalt olajbogyót, a babérlevelet, végül a csíkokra vágott nyelvet. Állandó keverés mellett alaposan forrald össze. Ha szükséges, sózd meg. Add hozzá a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot. Egy percnyi forrás után keverd bele a tejfölt, és ezzel is forrald át. Ízlés szerint ízesítsd cukorral. Apróra tört spagettivel vagy párolt rizzsel kínáld.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Konyakos sonka

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál konyak
  • 2 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi pástétomfűszer
  • törött feketebors

Melegítsd meg a vajat, majd liszttel megszórva forrósítsd fel habzásig. Öntsd fel tejjel, vörösborral, sóval, borssal, pástétomfűszerrel, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával és tejföllel. Simára keverve forrald jól fel, végül tedd bele a laskára vágott főtt sonkát, a konyakot, és rottyants egyet rajta. Tálald burgonyakrokettel vagy zsemlegombóccal.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük