4 ízletes husi fél óra alatt

Nem kell fél óránál többet a konyhában töltened, és már eheted is a finomabbnál finomabb húsos falatkákat zöldséggel, sajttal és némi alkohollal megbolondítva.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajtban sült sonka

Hozzávalók:

  • 8 kis szelet főtt, füstölt tarja
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 tojásfehérje
  • 1 evőkanál reszelt sajt – lehetőleg parmezán
  • törött bors
  • olaj

Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd keverd bele a reszelt sajtot, egy evőkanál lisztet, sót és borsot ízlés szerint.

Egyenként forgasd meg a sonkaszeleteket a lisztben, majd a habos masszában is. Bő, forró olajban hirtelen süsd ki. Kínáld vajas zöldséggel vagy burgonyapürével és salátával.

Farmerszelet

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg zöldség – sárgarépa, kelbimbó, karfiol
  • 10 dkg gomba
  • 4 dkg vaj
  • petrezselyemzöld
  • bors

A megmosott húst vágd vékony szeletekre, fűszerezd meg, és süsd át vajon. Közben a sárgarépát darabold kockára, a karfiolt szedd rózsáira, és a gombával, valamint a kelbimbóval párold puhára. Mindezeket öntsd a kisütött szeletekre. A tetejét díszítsd finomra vágott petrezselyemzölddel.

Ínyenc marhanyelv

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt, füstölt marhanyelv
  • 5 dkg darált mandula
  • 3 paradicsom
  • 1 dl édeskés fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 10 szem kimagozott olajbogyó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • késhegynyi őrölt babérlevél
  • kevés só
  • csipetnyi cukor

A bőrétől megtisztított füstölt nyelvet metéld vékony csíkokra. Felforrósított olajon pirítsd meg a lisztet, engedd fel a borral és másfél deci vízzel. Tedd bele a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a darált mandulát, az ételízesítőt, a finomra vagdalt olajbogyót, a babérlevelet, végül a csíkokra vágott nyelvet. Állandó keverés mellett alaposan forrald össze. Ha szükséges, sózd meg. Add hozzá a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot. Egy percnyi forrás után keverd bele a tejfölt, és ezzel is forrald át. Ízlés szerint ízesítsd cukorral. Apróra tört spagettivel vagy párolt rizzsel kínáld.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Konyakos sonka

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál konyak
  • 2 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi pástétomfűszer
  • törött feketebors

Melegítsd meg a vajat, majd liszttel megszórva forrósítsd fel habzásig. Öntsd fel tejjel, vörösborral, sóval, borssal, pástétomfűszerrel, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával és tejföllel. Simára keverve forrald jól fel, végül tedd bele a laskára vágott főtt sonkát, a konyakot, és rottyants egyet rajta. Tálald burgonyakrokettel vagy zsemlegombóccal.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük